Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na vodním díle Jezeří probíhá rozsáhlá rekonstrukce

V Národní přírodní rezervaci Jezerka na Mostecku prochází vodní dílo Jezeří celkovou rekonstrukcí, ke které bylo přistoupeno na základě výsledků geotechnického a stavebnětechnického průzkumu. Stavební práce by měly trvat až do roku 2025.

10:41 / 14. května 2024
Na vodním díle Jezeří probíhá rozsáhlá rekonstrukce

Vodní dílo je kulturní památkou vystavěnou v letech 1902 až 1904. S ohledem na její stáří a technický stav jsme se rozhodli opravit všechny jeho dílčí konstrukce. Aktuálně je vodní nádrž vypuštěna a probíhá zde např. dokončení přespárování na vzdušném líci, kde byl také restaurován erb Lobkowiczů. Na návodním líci (strana hráze, kde bude voda) jsme vybourali původní konstrukci a nyní zde provádíme hydroizolaci a vyzdívku betonovými tvarovkami, které proléváme betonem. Chystá se také rekonstrukce části bezpečnostního přelivu, kde je připravováno bednění. Na koruně hráze jsou dokončené izolační vrstvy a nyní je zhotovována železobetonovou římsu.

Zhotovitelem stavby za 82,5 mil. Kč bez DPH je sdružení firem PORR a.s., EUROVIA CS, a.s. a SMP CZ, a.s. ze skupiny VINCI Construction.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: poh.cz)

Na vodním díle Jezeří probíhá rozsáhlá rekonstrukce . Na vodním díle Jezeří probíhá rozsáhlá rekonstrukce .
zpět na články

inzerce

nahoru