Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nádražní budova ve Františkových Lázních projde kompletní rekonstrukcí

Správa železnic vypsala veřejnou zakázku na rekonstrukci nádražní budovy ve Františkových Lázních. Předmětem stavebních prací bude kompletní rekonstrukce objektu, včetně modernizace vnitřních prostorů. Stavba by měla být zahájena na konci tohoto roku.

13:51 / 25. července 2023
Nádražní budova ve Františkových Lázních projde kompletní rekonstrukcíi

Foto: Vizualizace projektu. Zdroj: Správa železnic

Na konci letošního roku začnou stavební práce na nádražní budově ve Františkových Lázních. Objekt čeká kompletní rekonstrukce, navíc se jí vrátí původní historický vzhled. Za dohledu památkářů totiž dojde k obnově vnějšího pláště budovy. Historický vzhled bude navrácen i fasádě a přístřešku nad prvním nástupištěm, a to s použitím tradičních materiálů. Do původního vzhledu se vrátí také okna a dveře budovy.

Stavební práce v interiéru budovy budou zahrnovat například kompletní rekonstrukci všech povrchů – podlah, stěn a podhledů. Do projektu je začleněna i výměna a repase dveří. Modernizací zde dále projde odbavovací hala i pokladny. Současně s tím vznikne moderní zázemí pro Správu železnic a dopravce. V rámci stavebních prací budou vyměněny a zmodernizovány všechny vnitřní instalace a rozvody.

Nádražní budova bude bezbariérová a tímto způsobem bude upraveno i její nejbližší okolí (např. přístupové chodníky k nástupišti). Pro cyklisty budou pak v těsné blízkosti objektu k dispozici parkovací stání pro kola, cykloboxy a nabíječky pro elektrokola.

Projekt by měl být hotov na jaře roku 2025. Jeho celková hodnota dosahuje ke 201 milionům Kč.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: Správa železnic)

Nádražní budova ve Františkových Lázních projde kompletní rekonstrukcí Foto: Vizualizace projektu. Zdroj: Správa železnic. Nádražní budova ve Františkových Lázních projde kompletní rekonstrukcí Foto: Vizualizace projektu. Zdroj: Správa železnic.
zpět na články

inzerce

nahoru