Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nádražní budovu v Lovosicích čeká rekonstrukce

Na lovosickém nádraží se cestující mohou svézt výtahem na všechna nástupiště, jež se nacházejí v úrovni moderních vlaků. Dále mohou využívat nově zrekonstruovaný podchod. Nyní dojde i na rekonstrukci nádražní budovy.

12:09 / 23. května 2024
Nádražní budovu v Lovosicích čeká rekonstrukcei

Foto: Vizualizace rekonstrukce nádražní budovy. Zdroj: MD ČR

V rámci rekonstrukce nádraží v Lovosicích byla přestavěna všechna čtyři nástupiště. „Došlo k jejich zvýšení, aby se cestující dostali pohodlně přímo do vlaku. Obnovou prošel i podchod, místní občané ocení jeho prodloužení až do Máchovy ulice. Bezbariérový přístup na nástupiště zajišťují výtahy,“ popsal Martin Kupka, ministr dopravy.

Během stavebních prací bylo také vybudováno nové osvětlení nástupišť a podchodu. Spolu s tím proběhla rekonstrukce rozhlasového zařízení, informačního a orientačního systému pro cestující a instalace dohledových kamer. Potřebnými úpravami prošlo i trakční vedení. Celkové náklady na rekonstrukci nástupišť a zřízení bezbariérových přístupů činily skoro 440 milionů Kč. Stavební práce provedly společnosti SWIETELSKY Rail CZ a EDIKT.

Navazující rekonstrukce nádraží budovy

Nyní se stavbaři zaměří na nádražní budovu, kterou čeká celková obnova. „Na práce v kolejišti nyní navazujeme celkovou rekonstrukcí nádražní budovy. Ta vznikla v roce 1968 jako součást celkové přestavby stanice. Cestující získají moderní prostředí, přesto si uchová svůj původní ráz,“ informoval Jiří Svoboda, generální ředitel Správy železnic.

Projekt na rekonstrukci nádražní budovy zahrnuje úpravy vnitřních dispozic tak, aby se zlepšila funkčnost veřejných prostorů. Bude zateplen obvodový plášť i střechy, zrekonstruován zdroj vytápění, rozvodové sítě a elektroinstalace.

V blízkosti objektu bude postaveno parkoviště pro dobíjení elektromobilů a místa pro jízdní kola.  

Stavební práce v hodnotě 240 milionů provede společnost OHLA ŽS. Projekt by měl být hotov v červenci roku 2025.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Ministerstvo dopravy ČR)

Nádražní budovu v Lovosicích čeká rekonstrukce Foto: Vizualizace rekonstrukce nádražní budovy. Zdroj: MD ČR. Nádražní budovu v Lovosicích čeká rekonstrukce Foto: Obnovou už prošla všechna nástupiště a podchod. Zdroj: MD ČR.
zpět na články

inzerce

nahoru