Otevřít menu
Doprava dnes
-

Najel s autem více než 1,6 milionu kilometrů! Automobilka dala majiteli nové auto zdarma!

Najet více než milion kilometrů s jedním vozem, to je vskutku neobvyklé!  A přece se to podařilo, a to dokonce prvnímu majiteli vozidla. Tento rekordman za odměnu dostal nové auto! Předával mu ho navíc úplně stejný člověk, který mu před 30 roky prodal to původní.

17:41 / 19. února 2022
Najel s autem více než 1,6 milionu kilometrů! Automobilka dala majiteli nové auto zdarma!i

Foto: Ilustrační foto (zdroj: Volvo - S60 z roku 1991).

Ještě nedávno „obyčejný Američan“ Jim O'Shea, kterého znali jen jeho nejbližší a přátelé, se před zhruba třiceti lety „zapřel“, a přestože jeho příbuzní pracovali jako prodejci Fordu, pořídil si tehdy nové Volvo 740 GLE. I když se domácnost pohroužila do uraženeckého ticha, tak Jim ze St. Louis svého rozhodnutí určitě nelituje.

O'Shea se sedanem značky Volov najel během 30 let 1,6 milionu kilometrů. Inspiroval ho k tomu další z mnoha fanoušků švédské značky, se kterým se právě před třiceti lety potkal v dealerství. Právě sem měl onen muž přivézt auto na protiúčet, které na svém tachometru disponovalo stejným nájezdem. „V té chvíli jsem si řekl, že pokud to dokázal on, dokážu to já taky,“ vzpomíná Jim. U jeho volva se nedávno přetočil tachometr a dnes na něm tak září jen několik málo najetých mil.

Jimův příběh zaujal samotného výrobce Volva, který se s jeho pomocí jasně může chlubit kvalitou svých vozů. Americké zastoupení značky Volvo se právě díky tomuto husarskému počinu rozhodlo odměnit svého fanouška zbrusu novým sedanem S60. 

Nový vůz neomezeně k dispozici zdarma, ale „majitel“ ho musí vrátit


Bezpochyby zajímavé přitom je, že Jimovi sedan S60 značky Volvo předal generální ředitel dealerství West County Volvo Stephen Lynch. Jedná se totiž o stejného člověka, jenž mu v roce 1991 prodal právě jeho dnes slávou ověnčený vůz. „Jsme potěšeni, že se o Jima můžeme starat a že mu můžeme předat zcela nový vůz. Zaslouží si ho a my mu přejeme mnoho štěstí,“ uvedl Lynch. 

Je však fér a nutné dodat, že celý příběh disponuje maličkou vadou na kráse. Černý sedan totiž spadá pod program Care by Volvo, který je založen na předplatném. Co z toho plyne? Leč je vůz Jimovi neomezeně k dispozici zdarma s veškerým servisem i pojištěním, stále není jeho majetkem. Namísto toho ho bude muset za dva roky vrátit.

Jde však i přes výše zmíněné okolnosti pochopitelně o vřelý krok automobilky, která není omezena pouze na Volvo. Dočkáme se zopakování podobného rekordu v nájezdu vozidla? Říká se totiž, že moderní vozy nebudou až tak dlouhověké. To ale ukáže až čas. Pro tuto chvíli je nutné dodat, že konkurence podobným rekordmanům auta skutečně dává, tedy nechává jejich jména zapsat i do technického průkazu. 

 

Autor: Bc. Filip Červinka

Najel s autem více než 1,6 milionu kilometrů! Automobilka dala majiteli nové auto zdarma! Foto: Ilustrační foto (zdroj: Volvo - nový model S60 a jeho interiér)..
zpět na články

inzerce

nahoru