Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nejlepší dopravní stavby Pardubického kraje převzaly svá ocenění

Vítězové soutěže Nejzdařilejší stavba silničního hospodářství Pardubického kraje si minulý týden slavnostně převzali zasloužená ocenění. První místo obsadila například modernizace silnice ze Seče do Třemošnice nebo rekonstrukce mostu v obci Veská. O přední příčky bojovaly stavby z období let 2021 a 2022.

7:56 / 17. dubna 2023
Nejlepší dopravní stavby Pardubického kraje převzaly svá oceněníi

Foto: Soutěž „Nejzdařilejší stavba silničního hospodářství Pardubického kraje“ byla vyhlášena ve 4 kategoriích. Zdroj: Pardubický kraj

Soutěž s názvem „Nejzdařilejší stavba silničního hospodářství Pardubického kraje“ má v tomto regionu dlouholetou tradici. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v golf resortu Dříteč u Pardubic. Celá akce je pro stavaře i zástupce kraje významnou společenskou událostí.

„V průběhu celého roku se najde opravdu jen málo příležitostí se společně v takto rozsáhlém kruhu setkat. A tyto okamžiky jsou navíc spojené s důležitou zpětnou vazbou, kterou jako vedení dáváme těm, kteří pro nás dopravní stavby v Pardubickém kraji budují,“ uvedl Michal Kortyš, první náměstek hejtmana Pardubického kraje pro dopravu a dopravní obslužnost. Sám Kortyš se ale letošního vyhlášení kvůli svým pracovním povinnostem nezúčastnil.

Vítězové jednotlivých kategorií

Soutěž je vyhlašována ve 4 kategoriích. V první kategorii, kterou je nejzdařilejší modernizovaný úsek silnice, vyhrála modernizace silnice II/337 mezi Sečí a Třemošnicí. Stavbu provedla společnost M-SILNICE a COLAS CZ. Vítězem druhé kategorie – nejzdařilejší oprava úseku silnice – se stala modernizace silnice II/343 v Hlinsku. Zhotovitelem této stavby byla společnost MADOS MT. Ve třetí kategorii byla oceněna nejzdařilejší mostní a umělá stavba, kterou se stala rekonstrukce mostu v obci Veská nedaleko Pardubic, kterou provedla společnost MIROS Pardubice. V poslední kategorii pak zvítězil průtah obcí Morašice jakožto nejzdařilejší dopravně-bezpečnostní stavba. Realizaci tohoto projektu měla na starost společnost Chládek a Tintěra Pardubice.

„Staveb je skutečně hodně a rozhodně bylo z čeho vybírat. Jako stavař vím, kolik je za hotovým dílem práce mnoha profesí a jaké problémy se většinou ještě v průběhu mohou objevit. Proto je dobré, že u většiny staveb máme zachycený na fotografiích nebo videu původní stav, průběh prací a pak i výsledek, kterého si můžeme i díky tomu srovnání více vážit,“ sdělil Roman Línek, náměstek pardubického hejtmana.

Hodnocení staveb

Akce se účastnil také ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslav Němec. „Bylo to dnes velmi příjemné setkání stavařů, kteří v Pardubickém kraji operují, myslím si, že rozmístění diplomů pro vítěze bylo rovnoměrné a spravedlivé,“ prohlásil po vyhlášení výsledků. „Mě osobně nejvíce oslovila jako zdařilá stavba silnice z Litomyšle do Ústí nad Orlicí směrem k Sloupnici,“ dodal Němec.

Krajský radní Alexandr Krejčíř zase kladně ohodnotil stavbu silnice do Třemošnice. „Netroufám si ale hodnotit a říkat, že byla nejlepší, protože za mě byly povedené všechny dopravní stavby, které jsme dnes viděli. Dělá mi radost každá úspěšně dokončená dopravní stavba, protože každá má svůj význam a smysl a cestovnímu ruchu, který mám také na starosti, to rozhodně pomáhá,“ uvedl Krejčíř.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Pardubický kraj)

Nejlepší dopravní stavby Pardubického kraje převzaly svá ocenění Foto: Vítěz kategorie nejzdařilejší mostní a umělá stavba. Zdroj: Pardubický kraj.
zpět na články

inzerce

nahoru