Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nejmodernější Airbus bude létat z Prahy přímo do tří exotických destinací

Skupina DER Touristik Eastern Europe uzavřela exkluzivní kontrakt se španělskými aerolinkami World2fly a od podzimu spustí přímé lety z Prahy do Vietnamu, Dominikánské republiky a na Kubu. Klienti poletí Airbusem A350-900, nejmodernějším a nejúspornějším letounem střední velikosti pro dálkové lety.

7:43 / 19. června 2023
Nejmodernější Airbus bude létat z Prahy přímo do tří exotických destinací

Hodnota kontraktu pro letošní zimní sezonu přesahuje půl miliardy korun a cestovním kancelářím Fischer a Exim Tours zaručuje od konce října tři lety týdně na vietnamský ostrov Phu Quoc, do dominikánské Punta Cany a kubánské Santa Clary.

Španělské aerolinky World2fly na tyto lety poskytnou Airbus A350-900 pro 432 cestujících. Tato konfigurace nabízí nejlepší poměr celkové ceny letu a počtu cestujících, a tím i nejvýhodnější cenu letenky. Airbus A350-900 má navíc díky použitým materiálům (uhlíková vlákna, titan a slitiny hliníku) až o 25 % nižší spotřebu paliva oproti současnému standardu. 

„Tohle všechno jsme zvažovali, když jsme si vybírali partnera pro naše dálkové lety. Budeme mít k dispozici úplně nové letadlo, takže věřím, že už samotný let bude pro klienty skvělým zážitkem. Díky vlastnostem letadla navíc budeme schopni nabídnout i nejlepší cenu,“ komentuje uzavřený kontrakt Jiří Jelínek, předseda představenstva skupiny DER Touristik Eastern Europe. 

"Nová charterová spojení do vzdálených exotických destinací pro skupinu DER Touristik potvrzují, že stávající trend silného výjezdového cestovního ruchu bude pokračovat také v příštích letech. Pro Letiště Praha to znamená přítomnost nového dopravce s novým, dálkovým a ekologicky šetrným strojem Airbus A350 a zejména další rozšíření nabídky dálkových destinací pro cestující ve spádové oblasti letiště, která již nyní obsahuje více než šest desítek typicky dovolenkových míst v Evropě i po celém světě,“ uvádí Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha

Společnost DER Touristik Eastern Europe, která zastřešuje značky Exim Tours a Fischer, působí kromě českého i na polském, maďarském, rumunském a slovenském trhu. Toho využije při leteckých rotacích u všech tří zmíněných destinacích. 

Letadlo odstartuje vždy z Bratislavy, poletí do Prahy na dotankování a z pražského letiště už pak přímo do destinace. Zpáteční let bude směřovat znovu nejprve do Prahy a následně pak pokračovat do Bratislavy. Díky tomu přineseme exotický produkt našim českým i slovenským klientům zároveň,“ vysvětluje Jelínek. 

„Jsem velmi potěšen, že si nás skupina DER Touristik vybrala jako strategického partnera pro svoje lety z Prahy i Bratislavy. Věřím, že tato dohoda, díky které diverzifikujeme náš obchodní model, je začátkem dlouhé spolupráce. Jsme přesvědčení, že si klienti náš Airbus A350 zamilují,“ dodává Bruno Claeys, výkonný ředitel aerolinek World2fly.  

Autor: Karel Geba (TZ CK Fischer)

zpět na články

inzerce

nahoru