Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nejnebezpečnější letiště světa: Přistávat na nich mohou jen zkušení piloti

I přes neustále přetrvávající pandemii covidu se cestovní agentury mohou těšit z velkého zájmu o cestujících o aktivní dovolenou v horských i exotických oblastech. S tím souvisí i zajímavé přistávání na nebezpečných letištích.

10:11 / 1. listopadu 2021
Nejnebezpečnější letiště světa: Přistávat na nich mohou jen zkušení pilotii

Foto: Shutterstock (Svatý Martin je jeden ze čtyř ostrovů Nizozemských Antil u Karibského moře).

Obnovený letištní provoz umožňuje cestovat za sluncem a dobrodružstvím i na druhý konec světa. Ne všude se ale přistává snadno. Letiště, která jsou označena písmenem C, patří mezi nejnebezpečnější na světě a přistát na nich mohou jen zkušení piloti. Taková místa jsou i v Evropě.

Do seznamu, který dal dohromady americký server CNN, spadá například letiště Lukla v Nepálu. Proč obdrželo přízvisko nejnebezpečnějšího letiště na světě? Odpoveď je jednoduchá, je to kvůli silným poryvům větru, krátké ranveji a lokaci mezi horami. Do první desítky se ale řadí i přistávací a vzletová dráha na Madeiře, v Londýně i Innsbrucku. Podívejte se do fotogalerie.

 

Autor: Bc. Filip Červinka

Nejnebezpečnější letiště světa: Přistávat na nich mohou jen zkušení piloti Foto: Shutterstock (Svatý Martin).. Nejnebezpečnější letiště světa: Přistávat na nich mohou jen zkušení piloti Foto: Shutterstock (Letiště Londýn).. Nejnebezpečnější letiště světa: Přistávat na nich mohou jen zkušení piloti Foto: Shutterstock (Letiště v Léhu). Nejnebezpečnější letiště světa: Přistávat na nich mohou jen zkušení piloti Foto: Shutterstock (Léh v Himálajích).. Nejnebezpečnější letiště světa: Přistávat na nich mohou jen zkušení piloti Foto: Shutterstock (Přistávací a vzletová dráha na ostrově Svatá Helena v jižním Atlantiku).. Nejnebezpečnější letiště světa: Přistávat na nich mohou jen zkušení piloti Foto: Shutterstock (Letiště na Madeiře)..
zpět na články

inzerce

nahoru