Otevřít menu
Doprava dnes
-

Největší letecká společnost v Evropě přijme 20 tisíc nových zaměstnanců

Společnost Lufthansa, německý národní letecký dopravce, oznámila, že hodlá přijmout 20 tisíc zaměstnanců. Během pandemie Covid-19 musela firma mnoho pracovních pozic zrušit, na konci letošního září měla Lufthansa přes 100 tisíc zaměstnanců.

19:41 / 22. listopadu 2022
Největší letecká společnost v Evropě přijme 20 tisíc nových zaměstnancůi

Foto: Německá společnost Lufthansa plánuje navýšit počet zaměstnanců. Zdroj: Facebookový profil firmy Lufthansa

Poptávka po letecké dopravě po koronavirové krizi opět stoupá. Největší německá letecká společnost Lufthansa proto plánuje přijmout 20 tisíc zaměstnanců. „Lufthansa hledá nové spolupracovníky. Koncern už v letošním roce 'vzal na palubu' několik tisíc lidí. Celkem plánuje podnik přijmout 20.000 nových zaměstnanců,“ uvedla společnost Lufthansa. Zároveň k tomu dodala, že hledá pracovníky různých profesí, zejména techniky, odborníky na informační technologie, právníky, piloty a palubní personál.

Ještě před covidovou pandemií měla Lufthansa více než 138 tisíc zaměstnanců. Na konci letošního září to bylo zhruba 108 tisíc.

Německé aerolinky Lufthansa v prvních třech čtvrtletích letošního roku hospodařily se ziskem 484 milionů eur, což je v přepočtu téměř 12 miliard Kč. Loni ve stejném období zaznamenala Lufthansa ztrátu 1,877 miliardy eur. Tržby společnosti se v meziročním srovnání více než zdvojnásobily na téměř 24 miliard eur.

Pokud jde o počet přepravených pasažérů, je společnost Deutsche Lufthansa AG největší leteckou společností v Evropě a pátou největší na světě. Cestujícím nabízí linky až do dvou stovek destinací.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru