Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nejvíce typů elektromobilů bude mít v roce 2025 Audi

Automobilka Audi oznámila své nové plány v oblasti elektromobility. Ty se týkají pětiletého období od roku 2022 do roku 2026. Vzhledem k většímu rozsahu plánovaných vozidel s elektrickým či hybridním pohonem se navýší investice potřebné pro jejich vývoj.

10:01 / 29. prosince 2021
Nejvíce typů elektromobilů bude mít v roce 2025 Audii

Foto: ČTK

Ještě před ukončením roku 2025 hodlá mít Audi ve své nabídce plné dvě desítky čistě elektrických vozů, což je více, než dosud plánuje jakýkoliv jiný automobilový výrobce.

V té době ještě bude značka uvádět na trh také nové vozy se spalovacím motorem. Ovšem tento trend skončí již v roce 2026. A v roce 2033, tedy po skončení klasického sedmiletého životního cyklu nově uvedených vozů, se nad auty poháněnými motory s vnitřním spalováním s logem Audi definitivně zavře voda.

Představitelé Audi doufají, že v roce 2030 bude díky tomuto úsilí roční odbyt jejich vozů činit tři milióny kusů ročně. Rovněž se navýší ziskovost. Marže na každém vyrobeném autě má dosáhnout alespoň 11 procent.

Současně s vývojem vozů Audi investuje také do rozvoje dobíjecí infrastruktury. Zatím posledním viditelným počinem je otveření značkového nabíjecího centra u Norimberka. K tomu došlo 23. prosince.

Celkem má německý prémiový výrobce vyčleněno pro přípravu chystaných modelů částku 37 miliard eur. Z toho se 18 miliard “padne” na elektrifikaci a hybridizaci.

Autor: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

 

zpět na články

inzerce

nahoru