Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nostalgické jízdy zlínské MHD naposledy vyjedou 14. srpna

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice o prázdninách vybrala čtyři neděle, kdy se cestující mohli těšit ze svezení historickými vozidly MHD. Letos má tuto prestižní výsadu trolejbusová linka 9 a autobusová linka 33. Poslední nostalgické jízdy se konají v neděli 14. srpna 2022. Uvedl podnik na svých webových stránkách.

10:43 / 11. srpna 2022
Nostalgické jízdy zlínské MHD naposledy vyjedou 14. srpnai

Foto: Historický trolejbus Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice, a.s. (zdroj fotek: Vojtěch Cekota a Věroslav Horák).

Krásná historická vozidla zlínské MHD potěšila cestující o letošních prázdninách již třikrát, a to v neděli 10. a 24. července a 7. srpna. Linky byly součástí pravidelných jízd a vše probíhalo hladce.  „Jezdili jsme bez komplikací, historické vozy neměly poruchu, jízdní řády jsme dodrželi,“ potěšilo jednoho z řidičů DSZO Věroslava Horáka. Ten často usedá za volant historických autobusů. „Cestující jsou spokojeni, starší nadšeni, že se jim vrátilo mládí. Někdy přicházely celé rodiny pamětníků, nadšenci s námi cestovali třebas i jeden nebo dva okruhy, fotili se u historických vozidel nebo si veterány dokumentovali se zajímavým pozadím v různých částech trasy linky,“ dodal Horák.

Hned několik cestujících bylo mile překvapeno, když vidělo historické vozy a zamýšleli se, zdali se neslaví nějaké výročí. „Jsme si vědomi, že veřejnost má o historická vozidla MHD zájem. Proto je nasazujeme do běžného provozu nejen při státních svátcích nebo během našeho červnového dne otevřených dveří, ale právě i o některých prázdninových nedělích,“ vysvětluje ředitel DSZO Josef Kocháň. „Je to náš příspěvek k vytváření příjemné atmosféry ve městě, které rozvíjí svůj systém hromadné dopravy už 78 let,“ dodal Kocháň.

V historických vozidlech platí běžný tarif MHD, uvnitř vozů jsou k dispozici standardní označovače jízdenek.

 

Autor: Filip Červinka (Zdroj: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice, a.s.)

Nostalgické jízdy zlínské MHD naposledy vyjedou 14. srpna Foto: Historický autobus Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice, a.s. (zdroj fotek: Vojtěch Cekota a Věroslav Horák).. Nostalgické jízdy zlínské MHD naposledy vyjedou 14. srpna Foto: Historický autobus Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice, a.s. (zdroj fotek: Vojtěch Cekota a Věroslav Horák)..
zpět na články

inzerce

nahoru