Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nová lávka propojí Karlín s památníkem na Vítkově

Obyvatelé Prahy zřejmě ocení, že se z Karlína pohodlněji dostanou do parku na Vítkově. Nová bezbariérová lávka povede přes železniční trať z Pernerovy ulice přes nový bytový dům a umožní pohodlnější cestování pěšky na Vítkov a Žižkov. O tom informovalo hl. m. Praha.

15:09 / 4. listopadu 2022
Nová lávka propojí Karlín s památníkem na Vítkověi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Magistrát hl. m. Prahy.

Stavět by se mohlo začít do pěti let

Nová lávka navazuje na most Holešovice – Karlín přes Vltavu, který je ve výstavbě. Vznikne tak pohodlnější propojení Holešovic, Karlína, vrchu Vítkova a Žižkova. Z karlínské strany bude na lávku přístup výtahem ve věži u bytového domu soukromého investora, lávka překlene železniční trať a napojí se na pěší trasy směřující na vrch Vítkova. Pěší trasy v parku upraví městská část Praha 3.

„V ulici Pernerova vyrostou dva bytové domy. Mezi nimi bude stát věž s výtahem, ze kterého povede zastřešená lávka na Vítkov. Bude dlouhá 56 metrů a široká necelé tři metry. Svojí podobou bude odkazovat na železnici, nad kterou se bude tyčit, a polohou naváže na Štvanickou lávku, kterou momentálně stavíme. Bytový dům i samotná lávka výrazně zlepší prostupnost města. Díky novým investicím se bude možné nově dostat bezbariérově na vrch Vítkova a také k Vojenskému historickému ústavu. Zlepší se prostupnost mezi městskými částmi, které dodnes rozděluje železnice,“ řekl náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Investorem lávky je hlavní město Praha, studii proveditelnosti v pondělí 31. října schválili pražští radní. Technická správa komunikací hl. m. Prahy nyní začne zpracovávat stavební projekt. Stavět by se mohlo začít do pěti let.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: Magistrát hl. m. Prahy)

zpět na články

inzerce

nahoru