Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nová zastávka MHD začala sloužit cestujícím v Otrokovicích

Novou zastávku vybudovalo město na rekonstruovaném autobusovém nádraží v části Baťov. Zastávka je v provozu od pondělí 17. října. Vozidla hromadné dopravy tam budou zastavovat zatím jen v pracovních dnech.

13:21 / 21. října 2022
Nová zastávka MHD začala sloužit cestujícím v Otrokovicíchi

Foto: www.dszo.cz

Nově vybudovaná zastávka s názvem Otrokovice-aut. nádraží Baťov stojí mezi zastávkami Společenský dům a Zahradní. Nástup do trolejbusů a autobusů zde cestujícím usnadňují zvýšená nástupiště; čekání jim potom zpříjemňují přístřešky pro zastavování vozidel MHD v obou směrech jízdy.

Zastávku obsluhují trolejbusy a autobusy Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) na linkách 2, 55 a 70.

„Na nové zastávce, která cestujícím zkracuje docházkovou vzdálenost do továrního areálu Toma, budou naše vozidla zastavovat zatím jen v pracovních dnech a zastávka bude na znamení. Pokud zjistíme, že je o využívání této zastávky dostatečně velký zájem, mohla by se její obsluha vozidly MHD v budoucnu rozšířit i na víkendy,“ informoval Jan Tesař, vedoucí dispečer DSZO.

Kvůli delší jízdní době vozidel MHD, z důvodu zastavování na novém stanovišti, vstoupily pro projíždějící linky v platnost nové jízdní řády. Proti dosavadnímu stavu obsahují drobné časové posuny.

V rámci sítě MHD je nyní ve Zlíně a Otrokovicích provozováno celkem 212 zastávek s 344 nástupišti; 185 z nich je bezbariérových.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice, s.r.o. založila města Zlín a Otrokovice k 1. 1. 1995 k zajištění městské hromadné dopravy v těchto městech. Společnost je právním nástupcem Dopravního podniku Zlín, s.p.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: www.dszo.cz)

Nová zastávka MHD začala sloužit cestujícím v Otrokovicích Foto: www.dszo.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru