Otevřít menu
Doprava dnes
-

Novinky a trendy ze železnice budou představeny na konferenci v Pardubicích

Již ve čtvrtek 13. dubna se v Aule Dopravní fakulty Jana Pernera uskuteční IX. ročník Železnice Pardubice. Odborné setkání patří svým významem mezi nejdůležitější akce v tomto dopravním odvětví. Železniční „elita“ zde pravidelně představuje veřejnosti trendy a nejdůležitější novinky ovlivňující podobu české železnice a její budoucnost.

14:08 / 12. dubna 2023
Novinky a trendy ze železnice budou představeny na konferenci v Pardubicíchi

Foto: zeleznicepardubice.cz

Již ve čtvrtek 13. dubna 2023 se v Aule Jana Pernera Univerzity Pardubice uskuteční IX. ročník úspěšného Odborného setkání železnice Pardubice 2023. Po roce se tak opět do Pardubic sjedou vrcholní političtí představitelé, přední železniční odborníci a osobnosti ze světa železnic, aby zde představili vizi budoucnosti železnice a diskutovali o palčivých problémech současnosti.

Konference se koná pod záštitou Dopravní fakulty Jana Pernera, která letos slaví 30 let své existence.

A na co se mohou její návštěvníci těšit? V prvním bloku vystoupí se svým projevem místopředseda PSP ČR Кarel Havlíček, o ETCS se bude bavit Antonín Diviš z AŽD, ŽESNAD.CZ bude zastupovat Martin Hořínek. Dalším tématem budou sami cestující, o čemž bude mluvit Petr Moravec ze SVOD BOHEMIA, financování železniční infrastruktury rozebere Lucie Bartáková ze SFDI a přípravu VRT nastíní ze strany Správy železnic Jakub Bazgier.

Hovořit bude nejen o samotné přípravě VRT, ale také o aktuálních datech výstavby. VRT představují pro východočeský region velkou příležitost. Ačkoliv sice propojení až do Polska nedává ekonomický smysl, Správa železnic přichází se zcela novým pohledem na propojení východočeské aglomerace, a to postavit prioritně přímé napojení VRT do Pardubic a Hradce Králové. Obě metropole by tak mohly získat spojení s Prahou s dojezdovým časem v trvání cca 30 minut.

Druhý blok má zcela jasné téma v podobě budoucnosti českých železnic. K tématu se budou vyjadřovat Miroslav Vyka ze Svazu cestujících, Tomáš Ignačák ze ŠKODA TRANSPORTATION, Dan Kurucz z ALSTOM, Ondřej Havlík (TTC MARCONI), Dušan Čižmár (EŽ Praha) a Bohumír Bárta z JLV.

Autor: Petr Dejnožka.

zpět na články

inzerce

nahoru