Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nový management Aera mění organizaci vedení, má zjednodušit komunikaci i řízení

Nový management Aera úspěšně pokračuje v transformaci společnosti, která má za cíl stabilizaci a rozvoj legendárního leteckého výrobce. V rámci restrukturalizace je finalizována nová organizační struktura Aera, byl vytvořen systém benefitů pro zaměstnance, navýšeny mzdy a stanovena obchodní a výrobní strategie společnosti.

10:11 / 15. března 2022
Nový management Aera mění organizaci vedení, má zjednodušit komunikaci i řízeníi

Foto: Aero Vodochody

Prezident společnosti Viktor Sotona představil novou organizační strukturu, která platí od letošního února. "Nová organizační struktura zřetelněji podporuje celoživotní cyklus produktů a efektivně reaguje na potřeby zákazníků, a to nejen v oblasti obchodu, nákupu nebo servisu, ale také vývoje a výroby," uvedl Oliva.

Podle něj bude Aero nadále spoléhat na tři pilíře výroby a servisu. Prvním je výroba nového letounu L-39 NG, sériová produkce prvních 12 letounů L-39 NG pro zákazníka z jihovýchodní Asie začala loni. "Druhým pilířem je MRO (Opravy, vylepšení a modernizace). Aktuálně probíhají generální opravy a modernizace více než desítky letounů L-39 a L-159 pro zahraniční zákazníky a vzdušné síly České republiky," doplnil Oliva. Třetí součástí aktivit společnosti je servis letounů přímo u zákazníka a výcvik létajícího i pozemního personálu.

Aero už loni v prosinci oznámilo, že zaměstnancům v dělnických profesích od dubna zvýší mzdy v průměru o 17 procent, rozšířený je i systém benefitů. Aero Vodochody předloni hospodařilo se ztrátou 1,026 miliardy Kč, meziročně ji snížilo o 108 milionů. Výsledky ovlivnila pandemie koronaviru i investice do programu nového letounu L-39 NG. Oproti roku 2019 klesl čistý obrat společnosti z 2,89 miliardy na 2,48 miliardy Kč.

Publikoval: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru