Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nový model HAVAL DARGO od GWM byl představen na autosalonu v Džiddě

Model HAVAL DARGO od společnosti GWM se na autosalonu v Džiddě poprvé představil mimo Čínu. Dne 6. prosince představila společnost GWM na autosalonu v Džiddě v Saúdské Arábii svůj nový model HAVAL DARGO a zveřejnila jeho globální název.

18:21 / 8. prosince 2021
Nový model HAVAL DARGO od GWM byl představen na autosalonu v Džiddě i

Foto: archyworldys.com

Autosalon v Džiddě je jedním z největších autosalonů na blízkovýchodním trhu a zároveň největší a nejvlivnější akcí tohoto druhu v Saúdské Arábii. Tentokrát přilákal k účasti přímo na místě celkem 45 známých mediálních domů. Vůz HAVAL DARGO, který byl zlatým hřebem výstavy, zaujal řadu diváků svým drsným, stylovým designem exteriéru a technicky vyspělým interiérem, a navíc si od médií zabývajících se životním stylem vysloužil cenu za nejlepší vůz uvedený na autosalonu v Džiddě. „DARGO vypadá jako výsostně terénní vůz. Výborně se hodí pro saúdské podmínky a má velký tržní potenciál," uvedl prodejce GWM.

Celosvětový název DARGO vychází z čínského názvu, který doslova znamená „velký pes" – na počest věrného společníka člověka. Dlouho očekávané čínské jméno vzešlo na základě četných on-line výzev z hlasování velkého počtu fanoušků značky HAVAL a uživatelů internetu v Číně. Tato iniciativa odstartovala vlnu uživatelských diskusí a po jistou dobu byla žhavým tématem. Nový vůz je také zástupcem produktového konceptu „Dare to go". Generální ředitel společnosti GWM GCC David Xu vyjádřil víru, že DARGO řidičům přinese spirituální prožitek z odvahy osvobodit se a odvážně postupovat kupředu.

Nový model? Nejoblíbenější SUV roku 2021!


Tento nový vyspělý model je klasifikován jako vůz 3/4 velikosti, který v sobě spojuje výhody městského SUV a terénního SUV, čímž dává vzniknout zcela nové kategorii. Podle průzkumu požadavků uživatelů kategorizuje HAVAL sedany a terénní crossovery do několika úrovní včetně sedanů pro každodenní použití, kombi pro cestování, městských SUV s vysokými sedadly a velkým prostorem vhodných pro jízdu ve městě a nefalšovaných speciálních SUV pro jízdu v krajině. Nadto měl vzniknout také model, který by kombinoval přednosti vozů SUV pro náročné podmínky a městských vozů, takže by vyhovoval všem scénářům od jízdy ve městech až po jízdu v terénu na výletech. Model DARGO je tedy pojat tak, aby řidičům přinesl mnohem komplexnější zážitek z jízdy.

DARGO se prozatím těší velké popularitě a na čínském trhu jde na odbyt. Jen něco málo přes rok po uvedení na trh se již prodalo přes 100.000 vozů. Nedávno byl tento vůz také vyhlášen nejoblíbenějším SUV roku 2021 – jako první ze seznamu indexu spokojenosti zákazníků čínského automobilového průmyslu.

Jakožto celosvětová novinka půjde DARGO do předprodeje v Saúdské Arábii. V blízké budoucnosti bude tento model k dispozici také v Iráku, Chile, Rusku a dalších zemích, aby si na globálním trhu našel další a další uživatele.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru