Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nymburský výrobce vagonů Nymwag CS otevře pobočku v Maďarsku

Nymburská společnost Nymwag CS, která vyrábí nákladní vagony, otevře nový výrobní závod v maďarském městě Nagykanizsa. Předpokládaná investice by měla být zhruba 142 milionů eur, tedy asi 3,5 miliardy korun. Maďarský ministr pro inovace a technologie László Palkovics a ředitelka maďarské pobočky Nymwag Alexandra Broszová dnes podepsali o plánované výstavbě memorandum. Na dotaz ČTK to uvedl generální ředitel Nymwagu Petr Vlček.

10:57 / 26. března 2022
Nymburský výrobce vagonů Nymwag CS otevře pobočku v Maďarskui

Foto: nymwag.cz

Nymwag chce vyrábět v maďarském závodě ročně zhruba 1800 vagonů, zaměstnat by mohl přes 1300 lidí. Závod bude rovněž příležitostí pro místní dodavatele a vzdělávací instituce. Vedení společnosti zřejmě částečně využije nynější infrastrukturu v místě plánovaného závodu, postaví ale i novou výrobní halu a železniční koleje.

"Investici plánujeme od dubna 2022 do konce roku 2023, ale ještě to budeme ladit s ohledem na další faktory," uvedla Broszová. Vagony vyrobené v Maďarsku by podle ní nejprve měly směřovat na maďarský trh, později k dalším evropským zákazníkům.

Nymwag je třetí největší evropský výrobce nákladních vagonů. S jejich výrobou začal na jaře 2020. Vyrábí kontejnerové i cisternové vagony včetně podvozků. V roce 2022 má firma v plánu vyrobit 1500 vozů.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru