Otevřít menu
Doprava dnes
-

Obchvat Chýnova zprovozněn! Modernizace silnice I/19 pokračuje

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovoznilo obchvat Chýnova na silnici I/19. Nová silnice odvádí veškerou tranzitní dopravu mimo město, díky čemuž se výrazně snížila hlučnost i znečištění způsobené automobily.

10:21 / 11. října 2022
Obchvat Chýnova zprovozněn! Modernizace silnice I/19 pokračujei

Foto: Obchvat Chýnova (zdroj: Ministerstvo dopravy ČR).

V poslední době se čím dál více budují na různých místech obchvaty, které mají nepopiratelné přidané hodnoty, stejně jako ten u Chýnova. „Výstavbou obchvatu došlo k odstranění nevhodného vedení trasy silnice z  hlediska směrových i  sklonových parametrů, které již nevyhovovaly aktuálním vysokým dopravním intenzitám. Nová komunikace je výrazně bezpečnější a zajistí vyšší plynulost provozu,“ těší generálního ředitele ŘSD Radka Mátla. 

Před dvěma lety byl zprovozněn obchvat obce Kámen. „Jedná se o další modernizaci silnice I/19, která představuje důležitou komunikaci v jižní části republiky. Další stavbou, kterou na silnici I/19 aktuálně připravujeme, je obchvat Starého Pelhřimova,“ uvedl při zprovoznění stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Silnice I/19 propojuje Plzeň, Tábor a Pelhřimov a prostřednictvím silnice I/34 se u Humpolce napojuje na dálnici D1. Druhá část silnice začíná u Havlíčkova Brodu a přes Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě a Bystřici nad Pernštejnem pokračuje až ke Svitávce, kde se napojuje na silnici I/43.

 

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: Ministerstvo dopravy).

Obchvat Chýnova zprovozněn! Modernizace silnice I/19 pokračuje Foto: Obchvat Chýnova (zdroj: Ministerstvo dopravy ČR)..
zpět na články

inzerce

nahoru