Otevřít menu
Doprava dnes
-

Obchvat Církvice zprovozněn

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo obchvat středočeské obce Církvice na silnici I/35. V rámci výstavby obchvatu byly postaveny tři mosty, tři protihlukové stěny a jedna mimoúrovňová křižovatka. Zároveň s tím proběhla i přeložka ropovodu Družba.

7:37 / 26. října 2022
Obchvat Církvice zprovozněni

Foto: Obchvat Církvice. Zdroj: rsd.cz

Silnice I/35 má významnou roli v národním i mezinárodním měřítku. Jedná se o důležitou silniční spojku v rámci České republiky ve směru severozápad – jihovýchod. Také zajišťuje propojení severočeského, středočeského a jihomoravského regionu. Pro mezistátní dopravu je silnice podstatná z důvodu svého napojení na rakouskou silniční síť, k čemuž dochází na hraničním přechodu Hatě u Znojma. Od dálnice D1 nese dál označení E59, které ukazuje na její součást v mezinárodní evropské síti komunikací.

„Nová čtyřkilometrová přeložka u obce Církvice je další z řady staveb, jejímž cílem bylo zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy na významném silničním tahu I/38. Díky odklonu tranzitní dopravy se v Církvicích výrazně zlepší dopravní situace i životní prostředí. Na dnes zprovozněnou stavbu naváže v následujících letech přeložka Malín – Kuchyňka, kde aktuálně dokončujeme výkupy pozemků a připravujeme podání žádosti o stavební povolení,“ uvedl při zprovoznění stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Obchvat o celkové délce 4,2 km, jehož zhotovitelem byla firma Strabag a. s., vyšel na 445 mil. Kč bez DPH.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: rsd.cz)

Obchvat Církvice zprovozněn . Obchvat Církvice zprovozněn . Obchvat Církvice zprovozněn . Obchvat Církvice zprovozněn .
zpět na články

inzerce

nahoru