Otevřít menu
Doprava dnes
-

Obchvat Havlíčkova Brodu postupuje i za těžkých klimatických podmínek

Na obchvatu Havlíčkova Brodu se pracuje i v těchto mrazivých dnech. Na hodně diskutované stavbě se tak nadále pokračuje k závěrečnému cíli a zprovoznění daného obchvatu ještě v kalendářním roce 2023.

17:33 / 19. prosince 2022
Obchvat Havlíčkova Brodu postupuje i za těžkých klimatických podmíneki

Foto: ŘSD

Na stavbě JV obchvatu Havlíčkova Brodu na sil. I/38 se stále pracuje. Nicméně práce již probíhají omezeně s ohledem na stávající klimatické podmínky. Zejména probíhá odkop zeminy v hlavní trase obchvatu mezi budoucí mimoúrovňovou křižovatkou Skalka a sousedním mostem přes řeku Šlapanku. Dojde tak k propojení hlavní trasy mezi okružní křižovatkou u Highlandu a právě mostem přes Šlapanku, kde je postavena skruž pod posledním polem, v jehož betonáži nám již zabránilo počasí.

Stavební práce na obchvatu přerušíme s úterním odpolednem dne 20.12.2022. Obnovit je plánujeme v pondělí 9.1.2023 v závislosti na aktuálních klimatických podmínkách. Za investora ŘSD ČR i zhotovitele děkujeme všem občanům dotčených výstavbou za trpělivost a pochopení v souvislosti dopravními omezeními nebo přesunem velkého množství zemi, které bylo nutné s postupem výstavby v tomto roce realizovat," okomentoval celou situaci v Havlíčkově Brodě Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic.

Jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu staví sdružení firem Strabag, M-Silnice a Porr, které zakázku získalo za cenu 1,6 miliardy korun bez DPH. Nová část silnice s mosty bude měřit 4,1 kilometru. Propojí výpadovku I/34 na Žďár nad Sázavou a Pardubice se silnicí I/38 směřující na Jihlavu. Centru města s 22.800 obyvateli by měla ulevit od části tranzitní dopravy.

Stavbu čtyřkilometrového obchvatu ŘSD zahájilo na konci roku 2019. Nyní reviduje harmonogram stavby. „Je velká naděje, že se nám podaří dodržet ten původní harmonogram se zprovozněním na konci roku 2023," řekl Rýdl.

Autor: Petr Dejnožka (čerpáno z ŘSD)

 

 

zpět na články

inzerce

nahoru