Otevřít menu
Doprava dnes
-

Obchvat Karviné na silnici I/67 začne sloužit motoristům už v červenci

Obchvat u města Karviná, jenž je podpořen z Evropského fondu pro regionální rozvoj částkou přes 1,091 miliard korun prostřednictvím OP Doprava, začne letos v červenci sloužit veřejnosti. Vybudování nové přeložky na silnici I/67 pro tranzitní dopravu, která projíždí ve směru Český Těšín – Bohumín – Ostrava, významným způsobem uleví jak obyvatelům města, tak i řidičům.

13:47 / 11. června 2023
Obchvat Karviné na silnici I/67 začne sloužit motoristům už v červencii

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: OPD, ŘSD.

Nově vybudovaný obchvat města odlehčí především stávajícímu průtahu Karviné

Nově vybudovaný obchvat města odlehčí především stávajícímu průtahu Karviné. Řidiči to pocítí díky komfortnějšímu způsobu jízdy, který bude plynulejší, bez zastavování na křižovatkách a bez pohybu pěších obyvatel na průtahu. Odstraněním průjezdu přes město řidiči uspoří nejen pohonné hmoty, ale především čas strávený za volantem. Na dnešním průtahu městem silnice I/67 je několik světelných řízených křižovatek, kde dochází k neustálým rozjezdům a brzdění vozidel. Dnes činní celková délka průtahu města okolo 4 000 metrů. Nový obchvat však bude až o 1 000 metrů kratší. I obyvatelé města ocení nižší intenzitu dopravy, neboť dojde ke snížení hlukové a exhalační zátěže, a především se zvýší bezpečnost v okolí průtahu.

Trasa I/67 je součástí plánovaného systému komunikační kostry okresu Karviná, která bude v době do vybudování tahu S11 nadále tvořit jeden z nejvýznamnějších páteřních komunikačních tahů okresu. Řešení problematiky koncepce silniční sítě v zájmové oblasti Karviné úzce souvisí s územním plánem města i celé ostravské aglomerace. 

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: OPD)

 

zpět na články

inzerce

nahoru