Otevřít menu
Doprava dnes
-

Objížďky skončily. Silnice mezi Šenovem a Václavovicemi je zrekonstruována

Rekonstrukce silnice II/473 vedoucí z Šenova do Václavovic v Moravskoslezském kraji byla kompletně dokončena. Patnáctiměsíční oprava se vyšplhala až do výše 134 milionů korun. Na více než 100 milionů však kraj čerpal finance z evropského fondu.

16:58 / 5. června 2023
Objížďky skončily. Silnice mezi Šenovem a Václavovicemi je zrekonstruovánai

Foto: 15měsíční oprava silnice z Šenova do Václavovic byla ukončena. Zdroj: pixabay.com

Od minulého týdne mohou řidiči opět jezdit po silnici II/473 z centra Šenova do Václavovic zcela bez omezení. Oprava úseku dlouhého 4,7 kilometru trvala 15 měsíců a provedla ji společnost STRABAG.

„I přes náročné období, které ovlivnila pandemie, následně válka na Ukrajině, energetická krize i inflace, pokračuje Moravskoslezský kraj v plánovaných investicích. Frekventovaná vozovka na ulici Frýdecká, které se modernizace týkala, už byla v neuspokojivém stavebně-technickém stavu, proto byla oprava nutná. Celkové náklady této rekonstrukce byly vyčísleny na 134 milionů korun, významnou podporu jsme získali z Evropské unie, z jejích fondů šlo na tuto investiční akci 102 milionů,“ informoval Jaroslav Kania, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek.

V rámci projektu došlo kromě rekonstrukce silnice také na vybudování i nových autobusových zálivů včetně nástupišť a přístupových chodníků. Proběhla i výstavba nové opěrné zdi.

„Rekonstrukcí prošly také dva mosty, které se v daném úseku nacházejí, jedná se o most přes řeku Lučinu a most přes ulici Rudnou. Během prací byly samozřejmě opraveny propustky a odvodnění komunikace, musely se provést přeložky, nové je taky dopravní značení,“ dodal náměstek Kania.

Nová a bezpečnější silnice

„Děkuji všem řidičům, kteří při jízdě od Šenova směrem na Frýdek-Místek museli dohromady rok a čtvrt jezdit po objížďkách. Odměnou za tuto trpělivost je nový téměř pětikilometrový úsek mezi Šenovem a Václavovicemi. Celá komunikace je teď zprovozněna v režimu předčasného užívání stavby, modernizovaná silnice vypadá hezky, ale hlavně je pro všechny účastníky silničního provozu bezpečnější,“ řekl Radek Podstawka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu.

Poslední etapa stavby už probíhala souběžně a v koordinaci s opravou chodníku vedoucího podél silnice ve Václavovicích.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Moravskoslezský kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru