Otevřít menu
Doprava dnes
-

Od pondělí 6. června nepojedou mezi Slavičínem a Bojkovicemi více než tři týdny vlaky

Mezi Slavičínem na Zlínsku a Bojkovicemi na Uherskohradišťsku nepojedou více než tři týdny vlaky. Výluka začne v pondělí 6. června a potrvá do úterý 28. června, platit bude denně v časech od 07:40 do 14:30. Společnost Arriva vlaky, která v dotčeném úseku zajišťuje regionálními spoji přepravu cestujících, nasadí náhradní autobusy.

13:21 / 2. června 2022
Od pondělí 6. června nepojedou mezi Slavičínem a Bojkovicemi více než tři týdny vlakyi

Foto: Ilustrační fotka vlakové soupravy (Zdroj fotky: České dráhy).

Trať obsluhují také některé vlakové spoje Českých drah (ČD), i místo nich pojedou autobusy. „Všechny vlaky v době výluky budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která pojede podle pravidelného železničního jízdního řádu. Náhradní autobusová doprava je i za vlaky, které končí a začínají v zastávce Bojkovice město,“ uvedl mluvčí skupiny Arriva ČR, Jan Holub. Autobusy podle něj budou zastavovat před výpravními budovami, případně na autobusových zastávkách v obcích. Podrobnosti najdete i na webu dopravce.

S výlukovými jízdními řády musejí počítat též cestující využívající služeb ČD. Spěšné vlaky, které mezi Slavičínem a Bojkovicemi jezdí, nahradí autobusy. Od 7. do 28. června bude vlak Sp 1762 odřeknut bez náhrady v úseku Bojkovice město - Bojkovice. Vlak Sp 1762 bude po dobu výluky výchozí ze stanice Bojkovice. Ve dnech 12., 19. a 26. června budou vlaky Sp 1779 a Sp 1776 nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku Bojkovice – Vlárský průsmyk.

Dopravní komplikace vyřeší náhradní autobusová doprava


Ve středu 8. června a ve čtvrtek 9. června musejí cestující počítat s výlukou v úseku mezi stanicemi Kunovice-Loučka a Valašské Meziříčí na Vsetínsku. Po oba dny bude platit v čase od 06:45 do 16:45. „Po dobu výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou,“ uvedly České dráhy.

Výluky omezí tento týden dopravu i na několika dalších tratích v regionu. Ve čtvrtek 2. června, pátek 3. června a v sobotu 4. června nahradí autobusy několik nočních spojů v úseku mezi Starým Městem na Uherskohradišťsku a Hulínem na Kroměřížsku a Otrokovicemi na Zlínsku a Zlínem. Mezi Starým Městem a Hulínem se noční výluka zopakuje i od pondělí 6. června do čtvrtka 9. června.

 

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru