Otevřít menu
Doprava dnes
-

Odpočívka Střechov na dálnici D1 byla uvedena do provozu!

V pondělí 12. září a úterý 13. září došlo k uvedení odpočívky Střechov do provozu. V pondělí finišovaly závěrečné stavební práce a v úterý se dokončovala benzinová čerpací stanice. Tuto modernizovanou a rozšířenou odpočívku Střechov na 52. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu budou nově využívat motoristé.

19:00 / 14. září 2022
Odpočívka Střechov na dálnici D1 byla uvedena do provozu!i

Foto: Nová odpočívka na dálnici D1 - Střechov. Zdroj fotky: ŘSD.

Práce na odpočívce probíhaly asi 4,5 měsíce, přičemž došlo k rozšíření a změně dispozičního uspořádání původní odpočívky ze 70. let minulého století, což umožnilo zvýšit parkovací kapacitu téměř dvojnásobně. Šikmé parkovací plochy pro návěsové nákladní soupravy provedenými úpravami vzrostly z původních 42 na 98 míst a přibyla rovněž pojízdná komunikace s točnou, která umožní snadnou manipulaci s návěsem při hledání parkovacího místa.

Modernizace této odpočívky za 127,9 mil. Kč bez DPH přináší novou okružní křižovatku, nové spojovací komunikace, kompletně modernizovanou kanalizaci a odvodnění včetně nové retenční nádrže nebo odlučovače ropných látek. Nové je osvětlení, kamerový dohled, dětské hřiště i kompletní mobiliář.

Autor: Petr Dejnožka (Zdroj: ŘSD)

Odpočívka Střechov na dálnici D1 byla uvedena do provozu! Foto: Nová odpočívka na dálnici D1 - Střechov. Zdroj fotky: ŘSD.. Odpočívka Střechov na dálnici D1 byla uvedena do provozu! Foto: Nová odpočívka na dálnici D1 - Střechov. Zdroj fotky: ŘSD..
zpět na články

inzerce

nahoru