Otevřít menu
Doprava dnes
-

Olomoucký kraj dá 10 milionů Kč na přechody pro chodce. Hejtmanství zdvojnásobilo původní částku

Hejtmanství Olomouckého kraje rozdělí na vybudování přechodů pro chodce a dalších prvků necelých deset milionů Kč. Kraj původně počítal jen s pěti miliony, částka se však ukázala jako nedostačující.

16:44 / 5. května 2023
Olomoucký kraj dá 10 milionů Kč na přechody pro chodce. Hejtmanství zdvojnásobilo původní částkui

Foto: Olomoucký kraj přidal na bezpečnost chodců dalších pět milionů korun. Zdroj: Olomoucký kraj

Na vybudování přechodů pro chodce a dalších souvisejících prvků si Olomoucký kraj původně vyčlenil pět milionů korun. Částka však musela být pro velký zájem navýšena, a to rovnou o dalších pět milionů korun.

„Protože v jiných dotačních programech v oblasti dopravy jsme nevyčerpali celou částku, kterou jsme pro žadatele měli připravenou, rozhodli jsme se peníze přerozdělit tak, aby zůstaly v dopravě. Proto jsme navýšili dotační program na zvýšení bezpečnosti provozu a budování přechodů pro chodce,“ informoval Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Dotační program bude tedy navýšen o nevyčerpané finanční prostředky z jiných dotačních titulů. Tyto prostředky se použijí nejen na výstavbu přechodů pro chodce, ale i na další prvky, které zvýší bezpečnost silničního provozu. „Celkových deset miliónů korun poslouží nejen na samotné přechody pro chodce, ale také na instalaci jejich oboustranného nasvětlení, na budování chodníků a autobusových zastávek včetně bezbariérových úprav,“ doplnil Michal Zácha, náměstek olomouckého hejtmana pro oblast dopravy.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Olomoucký kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru