Otevřít menu
Doprava dnes
-

Olomoucký kraj dovybaví dětská dopravní hřiště

Olomoucký kraj rozdělí dotační příspěvky na obnovu dětských dopravních hřišť rovnou čtyřem městům. Přes 700 tisíc korun si rozdělí Prostějov, Jeseník, Olomouc a Zábřeh. Peníze poputují např. na dopravní značení či koupi nových jízdních prostředků.

19:41 / 5. června 2023
Olomoucký kraj dovybaví dětská dopravní hřištěi

Foto: Čtyři města v Olomouckém kraji získají finanční příspěvek na obnovu dětských dopravních hřišť. Zdroj: Olomoucký kraj

Díky dotaci hejtmanství Olomouckého kraje projdou v regionu obnovou čtyři dětská dopravní hřiště. Obce dohromady získají finanční prostředky ve výši necelých 710 tisíc korun.

„Peníze poslouží nejen na koupi nových jízdních prostředků pro děti, ale také na dopravní značení nebo vybudování přístřešků a stojanů na kola. Každé město využije finanční prostředky dle svých aktuálních potřeb,“ popsal Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Nová šlapadla i přístřešek

Příspěvek na dovybavení dětských hřišť obdrží města Prostějov, Jeseník, Olomouc a Zábřeh. V Prostějově například plánují nakoupit několik kusů nových dětských šlapadel, v Jeseníku zase pořídí i přístřešek včetně lavic. V Olomouci se mohou děti těšit na nové jízdní prostředky (na hřišti Centrum Semafor) a v Zábřehu za obdržené finance budou nakoupeny například náhradní díly ke kolům a montážní stojany.

„Cyklisté patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu – a děti na kolech obzvlášť. Proto Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje výstavbu a modernizaci dětských dopravních hřišť,“ uzavřel náměstek Zácha.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Olomoucký kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru