Otevřít menu
Doprava dnes
-

Online reportáž: Tisková konference k modernizaci trati Praha - Kladno

Na želeniční stanici aktuálně probíhá tisková konference k aktuálnímu stavu přípravy modernizace trati Praha – Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla. Tisková konference se nachází v konferenčním voze Správy železnic, který je umístěn v železniční stanici Kladno.

8:56 / 7. října 2021
Online reportáž: Tisková konference k modernizaci trati Praha - Kladno

9:24 - Pokračují dotazy novinářů, na keté odpovídá nejen generální ředitel Správy železnic. My vám dnes odpoledne přineseme kompletní reportáž z tiskové konference.

9:23 - Ve stanici Veleslavín bude využit předpřipravený vstup do rychlodráhy. Zde bude kompletní podzemní a komfortní přístup z metra na rychlodráhu.

9:21 - Aktuálně byla dokončena krásná vizualizace na obrazovkách konferenčního vlaku Správy železnic.

9:20 - Modernizace Masarykova nádraží. "Velice komplikovaný projekt, z hlediska navazujících ulic," prozrazuje Svoboda. "Nad nádražím bude platforma, tuto část máme vyřešenou a děláme vše pro to, aby rok 2022 byl rokem, kdy by se měl tendr vyhlásit," dodává a pokračuje v prezentaci.

9:18 - Modernizace Praha - Výstaviště - Praha - Bubny. "Byli bychom rádi, kdybychom ještě v tomto roce tendr vypsali, aby se projekt v příštím roce realizoval," nezastírá Svoboda. 

9:16 - Dejvice - Praha - Veleslavín, právě o této modernizaci trati se aktuálně hovoří. Generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda například prozrazuje: "Přizvali jsme světové znalce, jakým stylem v různých typech horninách a složeních realizovat tyto projekty." 

9:14 -
Generální ředitel Správy železnic také hovoří o nové podzemní stanici, která umožní přístup do obou terminálů letiště Václava Havla. Lidé se tak pohodlně a komfortně dostanou vlakem z centra na letiště a naopak. 

9:13 - Další stavbou, která je vnímaná pozitivně, je tzv. terminál Dlouhá Míle. Novostavba trati Praha-Ruzyně - Praha - letiště Václava Halva bude opravdu důležitá. Rozšíří se parkovací místa, vznikne nový terminál Dlouhá Míle

9:11 - Generální ředitel Správy železnic aktuálně mluví o další modernizaci v podobě trati Praha-Ruzyně - Kladno. Trať bude zdvojkolejněna a elektrizována. Celkové investiční náklady činí přes 5 miliard korun.

9:09
 - V prezentaci pokračuje generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda: "Jedná se o projekt desetiletí, který je rozložen až do roku 2030," zdůrazňuje. "Délka trati Kladno Město a Kladno - Ostrovec je o délce 4 kilometry, do stavby patří úpravy stanice apod.," pokračoval Svoboda.

9:06 - Prezentaci projektu započal ministr dopravy Karel Havlíček, který hovoří i o započatí úseku Kladno Město a Kladno - Ostrovec. "Pojedeme z Kladna přes letiště Václava Havla do Prahy pod 30 minut, a zpět z Masarykova nádraží pod 25 minut," upozorňuje například.

9:05 - Slova se ujal předseda vlády ČR pan Andrej Babiš "Mám velkou radost, že pokračujeme v takovýchto projektech. Jedná se o investici více než 50 miliard," upozornil na začátek.

9:01 - Tisková konference právě započala, moderátorka akce představila všechny přítomné hosty včetně generálního ředitele Správy železnic pana Jiřího Svobody.

8:58 - Na tiskovou konferenci do vozu Správy železnic právě dorazil předseda vlády ČR Andrej Babiš a ministr dopravy a průmysl Karel Havlíček.

 

 

 

Online reportáž: Tisková konference k modernizaci trati Praha - Kladno . Online reportáž: Tisková konference k modernizaci trati Praha - Kladno . Online reportáž: Tisková konference k modernizaci trati Praha - Kladno .
zpět na články

inzerce

nahoru