Otevřít menu
Doprava dnes
-

Opět po roce vyjedou na tratě tradiční silvestrovské vlaky.

V letošním roce opět vyjedou o silvestrovské noci tradiční zvláštní vlaky pro poutníky na Novoroční bohoslužbu na Svatém Hostýně.

14:23 / 27. prosince 2022
Opět po roce vyjedou na tratě tradiční silvestrovské vlaky.i

Foto: Vlak pro poutníky (zdroj: zelpage.cz).

Na tradiční Novoroční mši v poutním chrámu na Svatém Hostýně bude vypraveno na Silvestra několik zvláštních vlaků Českých drah z různých míst Moravy. Zvláštní spoj vyjede například z Brna (odj. 20:25), z Olomouce (odj. 21:39) nebo také z Hodonína (odj. 20:12). Tyto vlaky přijedou do Bystřice pod Hostýnem na úpatí Svatého Hostýna mezi 22. a 23. hodinou. Od vlakového nádraží k poutní bazilice je zajištěna autobusová doprava.     

Další zvláštní vlak vyjede i z Velké nad Veličkou (odj. 20:28). Tento vlak ale není přímý a je nutný přestup ve stanici Veselí nad Moravou. 
Mimořádné vlaky se z Bystřice pod Hostýnem vracejí na Nový rok. Jejich odjezdy jsou po třetí hodině nad ránem a příjezdy do cílových zastávek okolo páté hodiny ranní. 
Přesné jízdní řády těchto spojů naleznete na webu Českých drah nebo v aplikaci Můj vlak. Tam také cestující naleznou podrobnosti a přehled všech zastávek, ve kterých tyto mimořádné vlaky zastavují. 


Publikoval: Jaroslav Prášil (zdroj: TZ Českých drah)
 

zpět na články

inzerce

nahoru