Otevřít menu
Doprava dnes
-

Oprava čtyř místních komunikací za téměř osm milionů korun se plánuje ve Vsetíně

V příštích dnech začnou ve Vsetíně práce v ulicích Potůčky, Strmá, Moskva a Dělnická. Cena za opravu čtyř místních komunikací se vyšplhá k osmi milionům korun bez DPH. Prostřednictvím tiskové zprávy o tom informoval Michal Horský ze vsetínské radnice. Rekonstrukcí projdou vozovky i chodníky a provoz budou řídit přechodná dopravní značení.

7:31 / 13. července 2022
Oprava čtyř místních komunikací za téměř osm milionů korun se plánuje ve Vsetíně i

Foto: mestovsetin.cz

Dobrý technický stav komunikací je podle vsetínského starosty Jiřího Růžičky (KDU-ČSL) základním předpokladem pro bezpečnost silničního provozu. "Proto dbáme na jejich průběžné komplexní opravy. V tuto chvíli tak například probíhá oprava komunikace ve staré Rokytnici a v dalších čtyřech lokalitách v nejbližších dnech odstartují," řekl starosta.

První práce začnou pravděpodobně na místní komunikaci v Potůčkách v úseku od restaurace po točnu. Oprava asi 500 metrů dlouhé části vyjde na bezmála 1,3 milionu korun bez DPH a provede ji společnost PORR. Předání staveniště proběhlo v polovině června, v současné době probíhají přípravné práce; stavební mají být hotovy do konce srpna.

Tři další staveniště plánuje radnice v polovině července předat. Ve Strmé ulici bude opraveno 160 metrů vozovky v úseku mezi křížením s ulicí Jabloňová a napojením na ulici Na Vyhlídce. Kromě vozovky bude nový také chodník; plánují se rovněž vegetační úpravy. Práce by měly skončit do poloviny září. Náklady na rekonstrukci budou stát zhruba tři miliony korun bez DPH.

"Časově shodný harmonogram je u opravy místní komunikace v ulici Moskva v Rokytnici. I zde, na 100 metrů dlouhém úseku navazujícím na ulici Okružní, se stavební práce dotknou kromě komunikace i chodníků a v plánu jsou také vegetační úpravy," uvedl Michal Horský. Opravy bez DPH budou činit 1,5 milionu korun.

Čtvrtá oprava, kterou provede společnost COLAS CZ, se týká místní komunikace v ulici Dělnická na Trávníkách. Stavbaři se zde budou pohybovat do konce srpna. Cena za opravu vozovky a chodníků na 150 metrů dlouhém úseku mezi křižovatkami ulic Jiráskova a Josefa Sousedíka vyjde na zhruba dva miliony korun bez DPH. "Namísto stávajícího zábradlí před vstupem do objektu družiny základní školy Trávníky, které odděluje pás pro chodce od vozovky, budou osazena betonová svodidla s dvoumadlovým ocelovým zábradlím," doplnil informace Horský.

„V souvislosti s uvedenými opravami místních komunikací žádám obyvatele dotčených lokalit a účastníky silničního provozu o trpělivost, ale především o dodržování přechodného dopravního značení,“ požádal veřejnost v závěru starosta Růžička.

 

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: ČTK, mestovsetin.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru