Otevřít menu
Doprava dnes
-

Oprava odpočívky na dálnici D1 u Velkého Meziříčí

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájilo opravu odpočívadla na dálnici D1 u Velkého Meziříčí. Ve směru na Prahu projde opravou prostor pro odstavování osobních automobilů včetně příjezdové cesty. Během rekonstrukce bude odpočívka uzavřena. Informoval o tom Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

15:46 / 31. října 2022
Oprava odpočívky na dálnici D1 u Velkého Meziříčíi

Foto: ŘSD

Rekonstrukce se týká plochy určené k odstavování osobních automobilů a příjezdové cesty k ní, tj. část odpočívky za čerpací stanicí Shell a před provozovnou McDonalds. Zde parkují a projíždějí jenom osobní vozidla. Oprava vozovky v místě nájezdu nákladních automobilů a jejich parkování byla řešena v předchozích letech.

Důvodem opravy parkoviště pro osobní automobily jsou trhliny, propady a rozpad asfaltových vrstev asi 30 let starého povrchu. Kvůli častému přejíždění těžkými nákladními vozidly jsou většinou ve špatném stavu také silniční obruby.

V rámci obnovy dojde k vyfrézování obrusné a ložné vrstvy vozovky, jež nahradí nové vrstvy z asfaltobetonu v celkové tloušťce 120 mm; pracovníci dále provedou lokální vysprávku odfrézovaného povrchu, kde to jeho stav bude vyžadovat. Vymění se také betonové silniční obruby na ostrůvcích na parkovišti pro osobní vozidla. Obnoveno bude rovněž vodorovné dopravní značení ve stávajícím rozsahu.

Rekonstrukce vyjde na 4,23 mil. Kč bez DPH.

Během opravy bude odpočívka uzavřena. Její opětovné uvedení do provozu plánuje ŘSD nejpozději 27.11.2022.

 

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru