Otevřít menu
Doprava dnes
-

Oprava opěrných zdí zkomplikuje dopravu na silnici v Petrově nad Desnou

Provoz na silnici I/11 v Petrově nad Desnou na Šumpersku od pondělí zkomplikuje oprava kamenných zdí, které vedou podél ní. Rekonstrukce zdí má skončit v říjnu, stát bude necelých 27 milionů korun. Dopravu budou v místě opravy řídit semafory. To dnes sdělil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

16:24 / 22. dubna 2022
Oprava opěrných zdí zkomplikuje dopravu na silnici v Petrově nad Desnoui

Foto: Alexandr Satinský

"Stávající kamenné zdi podél silnice I/11 v Petrově nad Desnou jeví známky poškození, proto připravujeme opravu. Nové železobetonové konstrukce založíme na mikropilotách," uvedl Mazal. Na vrchní části opravených zdí budou umístěny monolitické římsy se svodidly, která odolají nárazu desetitunového nákladního vozu v rychlosti 70 kilometrů za hodinu.

Staveniště bude v Petrově nad Desnou předáno v pondělí, rekonstrukce zdí začne v následujících dnech. "Průjezd silnicí I/11 bude zachován v jednom pruhu pro každý směr, řidiči projedou sníženou rychlostí střídavě podle pokynů semaforu. V nutných případech nastoupí školení regulovčíci, ovšem nepředpokládáme zásadní zdržení provozu mezi Šumperkem a Rýmařovem," podotkl Mazal.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

 

zpět na články

inzerce

nahoru