Otevřít menu
Doprava dnes
-

Oprava silnice I/44 do Jeseníku si vyžádá úplnou uzavírku

Tento čtvrtek zahájí ŘSD opravu hlavní trasy vedoucí od Šumperka do Jeseníku. Na silnici I/44 mezi Adolfovicemi a Bukovicemi dojde k výměně povrchu. Součástí stavebních prací bude i obnova značení a bezpečnostního zařízení. Stavební práce by měly být ukončeny v první polovině letošního června.

19:37 / 11. dubna 2023
Oprava silnice I/44 do Jeseníku si vyžádá úplnou uzavírkui

Foto: Stavební práce na silnici I/44 potrvají do poloviny června 2023. Zdroj: ŘSD ČR

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) začne ve čtvrtek 13. dubna 2023 s plánovanou opravou hlavní trasy vedoucí od Šumperka do Jeseníku. Silnice I/44 dostane nový povrch formou recyklace za studena na místě. Současně s tím dojde k provedení nových asfaltových vrstev.

13. dubna 2023 bude zahájeno frézování starého povrchu, rovněž se začne s opravou obrubníků včetně vodicích řádků a vpustí. Tyto práce proběhnou za obousměrného provozu řízeného školenými pracovníky stavby. Ke zrušení kyvadlového průjezdu po silnici I/44 dojde v sobotu 22. dubna, kdy nastane úplná uzavírka opravovaného úseku mezi Adolfovicemi a Bukovicemi.

Ke kompletní opravě silnice bylo přistoupeno na základě místního šetření. Potřebnou opravu potvrdila i laboratorní kontrola. Z výsledků vyplynulo, že na silnici I/44 se objevila hloubková koroze doplněná trhlinami, kolejemi, plošnými deformacemi a olámanými okraji.

Náhradní trasy

Zákaz vjezdu na hlavní tah do Jeseníku nahradí obousměrné objízdné trasy – první vede přes Hanušovice, Brannou, Ostružnou a Lipovou-lázně. Druhá varianta obousměrné náhradní trasy bude značena přes Sobotín, Rýmařov, Bruntál, Andělskou Horu, Vrbno pod Pradědem, Zlaté Hory a Mikulovice.

Práce na silnici I/44 v 57 – 59,6 kilometru potrvají zhruba do poloviny letošního června.

Stavební zakázku vyhrála ve vypsané soutěži společnost Kareta s. r. o. s nejnižší nabízenou nabídkou cca 29,2 milionu Kč bez DPH.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: ŘSD ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru