Otevřít menu
Doprava dnes
-

Oprava silnice omezí dopravu u lipenské přehrady

Řidiči se musí připravit na dopravní omezení, které na ně čeká na silnici I/39 u lipenské přehrady mezi Želnavou a Záhvozdím. Ředitelství silnic a dálnic tam od 27. června začne opravovat úsek v délce přibližně 4,5 kilometru.

19:10 / 24. června 2022
Oprava silnice omezí dopravu u lipenské přehradyi

Foto: www.jcted.cz

Pro osobní automobily bude provoz řízen kyvadlově. Vozidla nad 3,5 tuny budou muset využít objížďku. Práce potrvají do první poloviny října. Rekonstrukce úseku vyjde na bezmála 64 milionů korun bez DPH. Novináře o tom informoval Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

„Opravovaný úsek vede převážně zalesněným a nezastavěným územím, nicméně součástí stavby je i průtah obcemi Želnava a Slunečná," uvedl Koloušek. V rámci stavebních úprav obnoví dělníci odvodnění, vodorovné dopravní značení a upraví krajnice; komunikace také čeká výměna asfaltu.

Oprava úseku bude probíhat po polovinách. Kvůli šířce silnice bude kyvadlový provoz možný pouze pro automobily do 3,5 tuny a vozidla veřejné dopravy. Ostatní auta převyšující 3,5 tuny budou muset místo objíždět přes Kájov, Chvalšiny, Prachatice a Volary.

Rekonstrukci úseku provede firma Swietelsky stavební.

 

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru