Otevřít menu
Doprava dnes
-

Fotoreportáž: Oprava vozovky na silnici I/38 u Jihlavy zdárně pokračuje! Brzy bude hotovo

Oprava pravého jízdního pásu jihlavského přivaděče na sil. I/38 v tomto týdnu pokračuje zejména pokládkou další konstrukční vrstvy vozovky. Od pondělí 29.8.2022 je pokládaný asfaltový beton pro ložnou vrstvu (dále ACL) v tloušťce 80 mm, a to ve směru od začátku úseku u dálnice D1.

11:04 / 1. září 2022
Fotoreportáž: Oprava vozovky na silnici I/38 u Jihlavy zdárně pokračuje! Brzy bude hotovoi

Foto: Oprava vozovky na silnici I/38 u Jihlavy zdárně pokračuje. (Zdroj fotky: ŘSD ČR).

Rychlost finišeru při pokládce je 2,6 metrů za minutu a za den tak v této tloušťce položí cca 1100 metrů této nové krytové vrstvy vozovky. To představuje přibližně 2000 tun asfaltu denně, který společnost Strabag vozí souběžně z obalovny v Havlíčkově Brodě a také z obalovny u okružní křižovatky Kasárna, aby zajistila maximální plynulost pokládky. 

Na pokládku této vrstvy v celém 5670 metrů dlouhém úseku bude zapotřebí celkem 11 000 tun ACL, a pokud nedojde k rozmarům počasí, bude nová vrstva položena v průběhu 5 dnů. To znamená, že úsek kompletně ve vrstvě ACL bude dokončen v průběhu pátku 2.9.2022. Příští týden dojde ještě na pokládku na větvích dotčených mimoúrovňových křižovatek. „Finální obrusnou vrstvu vozovky zatím plánujeme položit v průběhu posledního týdne v září v závislosti na aktuálním vývoji klimatických podmínek,“ upozornil v tiskové zprávě Mgr. Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR. 

 

Autor: Filip Červinka (Zdroj: ŘSD ČR)

Fotoreportáž: Oprava vozovky na silnici I/38 u Jihlavy zdárně pokračuje! Brzy bude hotovo Foto: Oprava vozovky na silnici I/38 u Jihlavy zdárně pokračuje. (Zdroj fotky: ŘSD ČR).. Fotoreportáž: Oprava vozovky na silnici I/38 u Jihlavy zdárně pokračuje! Brzy bude hotovo Foto: Oprava vozovky na silnici I/38 u Jihlavy zdárně pokračuje. (Zdroj fotky: ŘSD ČR)..
zpět na články

inzerce

nahoru