Otevřít menu
Doprava dnes
-

Paliva v Česku dál zdražila, v uplynulém týdnu o víc než dvacetník

Pohonné hmoty dál zdražují. V uplynulém týdnu stoupla cena benzinu i nafty o více než dvacet haléřů. Ceny jsou nejvýše od poloviny loňského prosince. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 36,41 Kč, před týdnem byl o 21 haléřů levnější. Nafta zdražila o 23 haléřů na litru, řidiči teď dají za litr průměrně 35,36 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

10:01 / 3. února 2022
Paliva v Česku dál zdražila, v uplynulém týdnu o víc než dvacetník

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 35,97 koruny. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji a Ústeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 34,92 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 37,63 Kč. Nafta se tam tankuje za 36,60 koruny za litr.

Pohonné hmoty v Česku začaly zdražovat v polovině ledna, předtím od konce loňského listopadu, kdy dosáhly několikaletých maxim, zlevňovaly. Před rokem byl benzin v Česku o 8,11 koruny na litru dražší, za naftu tehdy motoristé platili o osm korun na litru méně.

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

 

 

zpět na články

inzerce

nahoru