Otevřít menu
Doprava dnes
-

Papírové předplatné jízdenky se v Brně stanou minulostí!

Cestující si v Brně od ledna nadcházejícího roku 2022 budou moci koupit pouze elektronickou formu. S vyřízením zájemcům pomohou pracovníci DPMB na přepážkách. 

14:09 / 29. října 2021
Papírové předplatné jízdenky se v Brně stanou minulostí!i

Foto: DPMB

Šalinkartu v Brně využívá aktuálně 184 tisíc cestujících, 124 tisíc z nich elektronickou formu. Studenti nad 18 let využívají výhradně elektronické jízdné zakoupené přes eshop brnoid.cz od začátku letošního roku. Od 1. listopadu na elektronické šalinkarty přejdou senioři do 70 let. Od 1. ledna 2022 pak největší skupina uživatelů základních jízdenek a skupina dětí a žáků do 18 let.

Elektronickou jízdenku si můžete během pár minut obstarat na eshopu www.brnoid.cz. Pokud si na tento postup netroufáte, elektronickou šalinkartu vám ochotně zřídí pracovníci DPMB přímo na pobočkách. Platba je možná i hotově.

Jako nosič pro elektronickou šalinkartu můžete používat vlastní bankovní platební kartu nebo anonymní kartu, kterou je možné za 99 Kč koupit i na předprodejích DPMB. Pro děti do 15 let bude v prodeji za 30 Kč v prodeji speciální čip. Jako nosič jízdenky může sloužit mobilní telefon s příslušnou aplikací.

Více informací i s nejčastějšími dotazy na webu Dopravního podniku města Brna ZDE!

 

Autor: Bc. Jakub Cimburek (zdroj DPMB)

zpět na články

inzerce

nahoru