Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pardubická křižovatka U Marka je hotová!

Společnost Metrostav Infrastructure a.s. dokončila rekonstrukci pardubické křižovatky U Marka. Oprava části frekventované silnice I/36 začala 14. června a znamenala značná dopravní omezení. V současnosti je již obnoven provoz ve všech pruzích, uvedl mluvčí stavební firmy Michal Jurman.

14:03 / 17. srpna 2022
Pardubická křižovatka U Marka je hotová!i

Foto: Křižovatka u Marka. Zdroj fotky: ŘSD.

Důvodem rekonstrukce bylo celoplošné porušení povrchu vozovky trhlinami

Důvodem rekonstrukce bylo celoplošné porušení povrchu vozovky trhlinami, dírami, vysprávkami a dalšími deformacemi. Stavbaři během oprav kromě vyfrézování a položení nových asfaltových vrstev také obnovili konstrukční vrsty vozovky. V ulici Palackého ji museli odstranit až do hloubky téměř jednoho metru. Dělníci rovněž upravili odvodnění a zajistili vodorovné a svislé dopravní značení.

Stavba byla rozdělena na etapy, aby byl po celou dobu rekonstrukce umožněn obousměrný provoz ve všech směrech ulic Palackého i Hlaváčova včetně trolejbusové dopravy. Ta značně komplikovala firmě práci, protože trakční vedení zasahovalo nad místa, kde se pracovalo.

Ředitelství silnic a dálnic ČR vybíralo zhotovitele podle ceny a podle doby, za jakou je schopný opravu provést. Nejkratší lhůta byla 35 dní do zprovoznění, náklady dosáhly 8,8 milionu korun. Záruční doba oprav je pět let, životnost podobných vozovek je přibližně deset let.

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru