Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pardubický kraj a BusLine stále hledají další řidiče. Některé oblasti se podaří plně obsloužit

V pátek proběhlo další kontrolní jednání vedení Pardubického kraje se společností BusLine ve věci vývoje zajištění autobusové dopravy ve čtyřech z osmi oblastí v regionu. S využitím řidičů Správy a údržby silnic pomohl kraj společnosti obsadit 12 turnusů.

19:03 / 27. června 2022
Pardubický kraj a BusLine stále hledají další řidiče. Některé oblasti se podaří plně obsloužiti

Foto: www.busline.cz

„Snažíme se stále kontaktovat soukromé dopravce, ale využívat také řidiče naší Správy a údržby silnic, které samozřejmě při změně výkonu práce platí společnost BusLine. Tímto způsobem jsme dokázali obsadit 12 turnusů, a proto se také daří, i když postupně, snižovat počty nedojetých spojů. V příštím týdnu předpokládáme, že bude neodjeto přibližně 80 spojů za den. Nejsložitější situace je bohužel dlouhodobě na Moravskotřebovsku a Jevíčsku. Například na Lanškrounsku by naopak měly být obsazeny všechny spoje a na Orlickoústecku řešíme poslední neobsazený turnus. Vzhledem k dílčímu zlepšení situace by dopravce počínaje pondělím 27. června opět v rámci svých spojů vybíral od cestujících jízdné. Samozřejmě za předpokladu, ze se bude situace i nadále lepšit,“ sdělil k aktuální situaci Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje .

Společnost BusLine zajišťuje v kraji průměrně 1 700 spojů za den, což představuje kolem 150 turnusů. „V rámci letního jízdního řádu bude denně o 14 turnusů méně, a to především v exponovaných časech, kdy nejsou vypravovány takzvané školní spoje. Předpokládáme proto, že dopravce zajistí vlastním personálem oblasti Orlickoústecka a Litomyšlska. U dalších dvou oblastí budeme mít od dopravce informaci v pondělí. Stále samozřejmě jednáme s našimi řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Jeden řidič jezdí od středy v oblasti Chocně, další by měl po návratu z dovolené nastoupit na Orlickoústecko. Dopravce od nás dostal za úkol, aby v případě, že řidič má zájem pomoci, tak mu musí vyjít vstříc v rámci přidělených linek a časových poloh,“ doplnil informace náměstek hejtmana Michal Kortyš.

Náměstek rovněž zjišťoval zpětnou vazbu cestujících k prostředí jednotlivých vozů: „Dobrou zprávou je, že cestující si pochvalují moderní, nízkopodlažní vozy, což bylo v rámci výběrového řízení jedním za našich cílů. Samozřejmě chceme, aby všechny tyto moderní autobusy byly nasazeny a regionu jezdily.“  

Jednatel BusLine Holding s.r.o. Michal Hanč k tomu dodává: „Jsme rádi, že s se nám s účinnou podporou Pardubického kraje postupně daří snižovat počet neodjetých spojů. Vážíme si profesionálního přístupu jak politické reprezentace, tak odborných pracovníků, přístupu všech si velmi vážíme. Za nás mohu prohlásit, že budeme i nadále dělat všechno pro to, abychom naše cestující dovezli řádně a včas do cíle jejich cest tak, jak jsme na to zvyklí v ostatních oblastech, kde poskytujeme dopravní služby.“

I přes pomoc kraje by však v tomto týdnu nemělo být obsazeno zhruba 80 spojů z celkového počtu 1 700, které firma BusLine v kraji zajišťuje.

 

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: www.busline.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru