Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pardubický kraj chystá modernizaci silnic v Žamberku a Klášterci nad Orlicí

Pardubický kraj na letošní rok naplánoval modernizaci silnice z Letohradu přes Lukavici až po Žamberk, opravu žamberské Tyršovy ulice či napojení silnice I/11 na areál zimního stadionu v Žamberku. Kraj chce také ještě tento rok zahájit první část modernizace silnice v Klášterci nad Orlicí.

7:08 / 7. února 2023
Pardubický kraj chystá modernizaci silnic v Žamberku a Klášterci nad Orlicíi

Foto: Pardubický kraj aktuálně řeší opravy silnic v Žamberku a Klášterci nad Orlicí. Zdroj: pixabay.com

Žamberk

Ještě letos by Pardubický kraj chtěl zahájit stavební práce ve městě Žamberk. V plánu je především modernizace silnice II/310 z Letohradu přes Lukavici až po Žamberk či oprava Tyršovy ulice.

„V letošním roce bychom chtěli v koordinaci s investicí ŘSD zahájit rekonstrukci části Tyršovy ulice od křižovatky se silnicí I/11 až po most přes Divokou Orlici směrem na Klášterec a Kunvald. Město má připraven projekt na opravu chodníků a vybudování veřejného osvětlení, takže bychom všechny investice časově sladili. Náklady naší části se pohybují na částce 8,5 milionu korun,“ uvedl Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje.

V Žamberku bude vybudován nový zimní stadion, proto kraj připravuje i napojení silnice I/11 na areál připravovaného zimního stadionu. „V rámci příprav na zastřešení zimního stadionu je nutné řešit také napojení na silnici I/11. Město intenzivně jedná s Ředitelstvím silnic a dálnic tak, aby nájezd do areálu a výjezd z něj byl bezpečný jak pro chodce, tak pro vozidla,“ řekl hejtman.

Klášterec nad Orlicí

S modernizací silnice by se mělo letos začít i v Klášterci nad Orlicí. Zde dojde k rekonstrukci silnice III/31218 v úseku, kde obec realizovala opravu kanalizace.

 „V letošním roce bychom chtěli zahájit 1. etapu rekonstrukce silnice III/31218 od kraje obce směrem od Žamberka až po křižovatku se silnicí III/3112 u mostu přes Divokou Orlici. I z důvodu nutnosti zachování obslužnosti území byla oprava silnice rozdělena na etapy. Druhou etapou bychom chtěli navázat v dalších letech. Naším původním záměrem bylo získat finanční prostředky z česko-polského příhraničního operačního programu, což však nebylo možné, a tak budeme opravy realizovat z vlastních zdrojů s využitím prostředků ze zvýšeného inkasa daňových příjmů loňského roku,“ vysvětlil Netolický.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Pardubický kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru