Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pardubický kraj letos zahájí opravu mostu v centru Chocně. Připravuje také napojení na D35

Hejtman Pardubického kraje jednal s vedením Chocně o opravě mostu přes Tichou Orlici či o budování přivaděče k dálnici D35. Kraj připravuje i modernizaci tři a půl kilometru dlouhého úseku silnice II/312 Choceň – Mostek.

8:18 / 5. dubna 2023
Pardubický kraj letos zahájí opravu mostu v centru Chocně. Připravuje také napojení na D35i

Foto: S opravou mostu v centru Chocně se začne ještě letos. Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com

Minulý týden proběhlo jednání hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického s vedením města Choceň. Mezi hlavní probíraná témata týkající se dopravy patřila oprava mostu na silnici II/317 v centru města a budování obchvatu Chocně.

Oprava mostu přes Tichou Orlici

Pardubický kraj už vybral zhotovitele opravy mostu. „Opravu mostu v centru Chocně řešíme se samosprávou města dlouhodobě také v kontextu dalších dopravních staveb v okolí, protože se jedná o důležitou dopravní tepnu od Borohrádku směrem na Litomyšl a její uzavření musí být koordinováno s územím. Na posledním jednání krajské rady jsme vybrali zhotovitele, který most za 54 milionů korun zmodernizuje. Přes 16 milionů korun obdržíme ve formě dotace z Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedl Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje.

Budování přivaděče na D35

Velkým tématem Chocně je také budování obchvatu města v rámci plánovaného přivaděče na dálnici D35. „V pondělí jsme předali staveniště na modernizaci úseku České Libchavy – Rozsocha a v červenci bychom měli začít modernizovat 3,5 kilometru dlouhý úsek Choceň – Mostek, který by měl být dokončen do konce letošního roku. V příštím roce pak budeme chtít řešit prostřední pět a půl kilometru dlouhý úsek mezi Rozsochou a Mostkem,“ informoval Netolický.

Hejtman Pardubického kraje řešil s vedením Chocně i problematiku obchvatu města a Vysokého Mýta s napojením na dálnici D35 či přípravu opravy silnice II/315 z Chocně směrem na Sruby. „V případě obchvatu Chocně a Vysokého Mýta byla memorandem se státem určena částka 1,2 miliardy korun. Nyní se po úpravách projektu také na základě jednání s místní samosprávou pohybujeme na částce až dvojnásobné. Bez dalších státních prostředků se v rámci této stavby rozhodně neobejdeme,“ vysvětlil hejtman.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Pardubický kraj)

Pardubický kraj letos zahájí opravu mostu v centru Chocně. Připravuje také napojení na D35 Foto: Jednání hejtmana Netolického s vedením Chocně. Zdroj: Pardubický kraj.
zpět na články

inzerce

nahoru