Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pardubický kraj už popáté podporuje své zaměstnance ve výzvě „Do práce na kole“

Pardubický kraj i letos zapojuje své zaměstnance do výzvy „Do práce na kole“. Jezdit do svého zaměstnání na kole je stále populárnější a rok od roku se do této výzvy zapojuje čím dál tím více lidí.

16:44 / 12. května 2023
Pardubický kraj už popáté podporuje své zaměstnance ve výzvě „Do práce na kole“i

Foto: Jezdit do práce na kole je mezi lidmi čím dál více oblíbené. Zdroj: Pardubický kraj

Už pátým rokem umožňuje Pardubický kraj zaměstnancům na krajském úřadu přihlásit se do speciální výzvy „Do práce na kole“. Kraj se snaží zaměstnance v tomto ohledu podporovat dlouhodobě. Samozřejmostí tak je bezpečné zaparkování kol i případné převléknutí či osprchování zaměstnanců. V rámci podpory sportu platí kraj zaměstnancům i startovní balíček.

„Potěšilo nás, že letos jezdí na kole nebo chodí pěšky do práce už 73 lidí z krajského úřadu oproti 52 z loňského roku. Myslím, že je fajn nepřidávat do centra Pardubic další zplodiny z výfuků aut, pokud můžeme přijet nebo přijít bezmotorově. Na konci výzvy pak podle kilometrů vyčíslujeme, kolik emisí jsme ušetřili, což si normálně ani neuvědomujeme,“ uvedl Roman Línek, jeden z propagátorů akce a náměstek pardubického hejtmana.

Je logické, že zaměstnanci úřadu, kteří bydlí přímo v Pardubicích, mají v rámci květnové výzvy cestu do práce na kole jednodušší. „Máme tady výhodu naší polabské nížiny a dobře situovaného krajského města. Ale počítá se, i když někdo má kolo u nádraží a jezdí k úřadu a zpět, minimální trasa musí být 1,5 kilometru. Jsou ovšem i takoví borci, kteří jezdí denně z Chvaletic, nebo si přidávají i okliku, aby najeli další kilometry, což je jistě obdivuhodné,“ pochvaluje si  Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje.

O výzvě

Výzva „Do práce na kole 2023“ probíhá po celý květen (od 1. do 31. 5.), kdy se účastníci a účastnice dopravují  do práce, na nákup, na návštěvu, s dětmi do školy na kole, na koloběžce, na skejtu, inlajnech, pěšky nebo poklusem. Smyslem výzvy je především to, aby i po jejím ukončení se velká část účastníků dál dopravovala bezmotorově.

Více informací je k dispozici na webových stránkách dopracenakole.cz.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: Pardubický kraj, dopracenakole.cz)

Pardubický kraj už popáté podporuje své zaměstnance ve výzvě „Do práce na kole“ Foto: Do výzvy se mohou zapojit všichni zaměstnanci krajského úřadu. Zdroj: Pardubický kraj .
zpět na články

inzerce

nahoru