Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic

Pardubický kraj se těší z nové Tatrovky, kterou sestavili žáci Střední školy automobilní Holice. Díky projektu Tatra do škol se tak mohli seznámit s nejnovější technikou a složit si opravdu originální skládačku.

14:21 / 5. dubna 2022
Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnici

Foto: Pardubický kraj.

Správa a údržba silnic Pardubického kraje bude moci využívat cenný kousek i vzhledem k jeho sestavovacímu procesu. „Jedná se o vskutku unikátní projekt, který nikdo jiný nenabízí a je úžasnou příležitostí pro běžného žáka na škole automobilního typu. Tato zkušenost posouvá dopředu nejen studenty, ale i vyučující, kteří se díky projektu dostanou k technologiím, ke kterým by se jinak nedostali. Byl bych opravdu rád, aby spolupráce s Tatrou přetrvala i do budoucna a těším se na další příležitosti pro naše automobilní školy,“ uvedl pro web Pardubického kraje radní pro školství Josef Kozel.

V současné době už je to pro Pardubický kraj druhé vozidlo, které si studenti v rámci projektu vyzkoušeli složit. První vozidlo šlo do Ústí nad Orlicí. Pro příští rok kraj plánuje zakoupit další dvě vozidla.

„Tatra Phoenix má ve Správě a údržbě silnic Pardubického kraje jedno z nejvyšších zastoupení. Tatrovky jsou u nás obecně velmi oblíbené, celkem jich máme ve flotile 47. Jsem proto rád za takto skvělý a ojedinělý projekt, který nám umožní rozšířit vozový park o další vozidlo této značky. Ten zároveň umožní studentům získat tolik cenných zkušeností, ale i mnoho zážitků. Kdo by si nechtěl složit Tatrovku a navštívit továrnu, kde se vyrábí? Mě by to jako studenta automobilky rozhodně lákalo,“ dodal náměstek pro dopravu Pardubického kraje Michal Kortyš.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: TZ Pardubický kraj)

Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Foto: Pardubický kraj.. Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Foto: Pardubický kraj.. Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Foto: Pardubický kraj.. Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Foto: Pardubický kraj.. Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Foto: Pardubický kraj.. Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Foto: Pardubický kraj.. Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Foto: Pardubický kraj..
zpět na články

inzerce

nahoru