Otevřít menu
Doprava dnes
-

Parkovací věže v Mladé Boleslavi na sídlišti v letošním roce nevyrostou

Kvůli zdražení ocele a stavebních prací letos v Mladé Boleslavi nezačnou stavět parkovací věže, se kterými počítal letošní rozpočet. Ten směřuje úplně na jinou část nutných oprav.

11:19 / 31. května 2022
Parkovací věže v Mladé Boleslavi na sídlišti v letošním roce nevyrostoui

Foto: Parkovací věže uprostřed sídliště v Mladé Boleslavi jen tak stát nebudou (Zdroj: Deník/Miroslav S. Jilemnický).

Mladoboleslavští zastupitelé včera schválili přesun 7,4 milionu korun plánovaných na stavbu parkovacích věží na opravy čtyř bytů v městském bytovém domě na třídě Václava Klementa nedaleko nemocnice.

Město plánovalo postavit dvě parkovací věže zřejmě na sídlišti. „V první fázi mělo jít o dvakrát 16 míst,“uvedla mluvčí města Šárka Charousková. Více informací podle ní město nemá, na věže zatím nebyl vypracován projekt. Dnešní změna v rozpočtu podle ní neznamená, že by se stavět nemělo nikdy, stavba je pouze odložena.

Bytový dům s 16 byty na třídě Václava Klementa byl podle Charouskové v dezolátním stavu. Loni nechalo město kompletně opravit první čtyři byty, v některých už jsou nájemníci. Na konci loňského roku začala rekonstrukce dalších čtyř bytů. „Postupně je rekonstruujeme na malé služební, například pro městské strážníky, učitele a další profese, kde tento benefit Mladá Boleslav nabízí,“ doplnila Charousková.

Mladá Boleslav, kde žije asi 45.000 lidí, má zhruba 600 městských bytů, včetně bytů sociálních, pro matky s dětmi a bytů v domovech pokojného stáří.

 

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru