Otevřít menu
Doprava dnes
-

Parkoviště před plaveckým bazénem v Táboře je znovu v provozu

Po rozsáhlé pětiměsíční rekonstrukci, která přinesla zkapacitnění parkovací plochy, se parkoviště vrátilo do parkovacího systému města. Stejně jako před opravou zde lidé mohou parkovat zdarma. Uvádí to tisková zpráva Městského úřadu v Táboře.

19:57 / 24. října 2022
Parkoviště před plaveckým bazénem v Táboře je znovu v provozui

Foto: www.taborcz.eu

Podle Elišky Pospíšilové, vedoucí městského Odboru investic a strukturálních fondů, nabízí parkoviště 181 parkovacích míst, přičemž 7 z nich je vyhrazeno pro osoby invalidní. Prostor parkoviště nově poskytuje 2 nástupní a výstupní parkovací místa v režimu K+R nebo-li „Kiss and Ride“. Takto označené místo umožňuje krátké zastavení nebo vyčkávání osobních vozidel. Prostor vyhrazený pro autobusy se nachází v horní části parkoviště; před bazénem je určen pro osobní automobily.

Autobusům není na zrekonstruovaném parkovišti dlouhodobé parkování umožněno. Pro ty bylo již loni zřízeno parkovací místo u zimního stadionu.

V rámci rekonstrukce došlo k několika změnám a inovacím

Jedná se například o celkovou změnu koncepce odvodnění. Nově jsou povrchové vody svedeny do vsaku. V případě většího množství srážek odteče přepadem do kanalizace pouze část dešťové vody. Toto řešení se shoduje se současnými trendy v hospodaření s vodami.

Novinku představuje měření průjezdu vozidel, díky němuž budou moci řidiči na navigačním systému sledovat obsazenost parkoviště.

V rámci stavby byla rovněž provedena pokládka kabelového vedení pro budoucí dobíjecí stanice elektromobilů. To znamená, že v budoucnu nebude nutné zasahovat do nově vybudovaných povrchů. Stavební dělníci také v okolí parkoviště opravili chodníky a veřejné osvětlení.

Změny se týkají i zeleně. Kromě sadových úprav byly dle projektu a návrhů Odboru životního prostředí (OŽP) podél parkoviště vysazeny keře. Náhradu za pokácenou borovici před budovou bazénu pak tvoří 3 javory kleny. Mimo to, vznikly na ploše parkoviště ještě dva ostrůvky s okrasnými travinami. S výsadbou rostlin přímo u parkoviště souvisí též stínomilný podrost pod lípami vytvořený v sousední ulici.

Celková cena stavby, jež skončila oproti původnímu plánu dříve, činila přibližně 14,2 mil. Kč bez DPH. Původní předpoklady hovořily o částce kolem 15,5 mil. Kč bez DPH.

 

Publikovala: Petr Dejnožka (zdroj: www.taborcz.eu)

zpět na články

inzerce

nahoru