Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pepsi se může těšit na nové elektrické kamiony Tesla Semi!

Uběhlo již několik let a odkladů s dohady ohledně projektu elektrických tahačů Tesla Semi. Ty jdou nyní konečně do výroby! Majitel automobilky Elon Musk na Twitteru oznámil, že v prosinci by vozidla měla začít používat firma Pepsi.

22:41 / 9. října 2022
Pepsi se může těšit na nové elektrické kamiony Tesla Semi!i

Foto: Nové nákladní elektrické vozy Tesla Semi (zdroj: Tesla).

Elektrický kamion byl Elonem Muskem představen již v roce 2017. Automobilka Tesla následně obdržela velkou zakázku od americké nápojářské společnosti Pepsi. Ta si velmi rychle objednala 100 kusů nového elektrického kamionu Tesla Semi. Tato vozidla měly jít do výroby v roce 2019, datum byl nakonec ale posunut hlavně kvůli nedostatku dílů, způsobených pandemickou krizí.

Tento „evoluční“ elektrický nákladní vůz by měl stát cca 180 tisíc dolarů. Mohla by se na něj však vztahovat daňová úleva v hodnotě až 40 tisíc dolarů na základě amerického dotačního programu schváleného Senátem. Zajímavou informací je to, že dojezd kamionu Tesla Semi by měl být zhruba přes 800 kilometrů!

 

Autor: Filip Červinka.

Pepsi se může těšit na nové elektrické kamiony Tesla Semi! Foto: Interiér nového nákladního vozu Tesla Semi (zdroj: Tesla)..
zpět na články

inzerce

nahoru