Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pěší a cyklisté se v Praze těší z nové lávky! Nachází se v ulici Ke kříži v Uhříněvsi

Ve středu 14. září byla v ulici Ke Kříži uvedena do provozu nová lávka, která bude sloužit nejen pěším, ale také cyklistům. Ti už konečně nemusí překonávat sedmimetrový zářez, kde leží silniční spojka mezi ulicemi Přátelství a K Dálnici. Zde se museli cyklisté a pěší vypořádat se dvěmi schodišti a frekventovaným přechodem.

14:26 / 16. září 2022
Pěší a cyklisté se v Praze těší z nové lávky! Nachází se v ulici Ke kříži v Uhříněvsii

Foto: Nová lávka, která se nachází v ulici Ke kříži v Uhříněvsi (zdroj: Městem na kole).

Most, jenž je určený pro pěší i cyklisty vyprojektoval Radek Vašátko. Lávku pak postavila stavební firma HOBST a.s. a jde o stavbu s horní mostovkou, která je založena na ocelobetonovém rámu. Lávka disponuje celkovou délkou 51 metrů, rozpětím 32 metrů a výškou 7,7 metrů. „Nová lávka výrazně zlepší prostupnost a pomůže pěším a cyklistům, kteří díky ní už nebudou muset chodit a jezdit po rušné ulici Přátelství,“ těší náměstka primátora hlavního města Prahy pro oblast dopravy Adama Scheinherra. 

Vedení města Prahy si dlouhodobě dává za cíl, aby zde byla doprava bezpečná a bezproblémová. „Naším cílem je, aby byla Praha bezpečná a bezbariérová. Jsem rád, že celá akce ve spolupráci s městskou části Praha 22 a stavitelem se uskutečnila bez problémů,“ konstatuje Adam Scheinherr. Náměstka pro dopravu doplňuje starosta městské části Praha 22 Tomáš Kaněra: „Tento složitý a nepříliš bezpečný způsob přechodu nebyl pro chodce ani pro cyklisty, natož pro maminky s kočárky, vhodný,“ upozorňuje na dřívější komplikovaný způsob přechodu.

Městská část Praha 22 se těší z velkého počtu pěších a cyklistů, včetně maminek s kočárky na procházkách. Bylo tak nezbytné zhotovit bezpečnou lávku, což se povedlo. „Naše městská část patří k demograficky nejmladším v celé Praze, takže je frekvence používání podobných míst právě mladými rodinami s kočárky opravdu velká. Skutečně nám to vadilo, a tak jsme rádi, že další z dopravních bariér u nás díky této lávce padla,“ těší starostu městské části Praha 22 Tomáše Kaněru.

 

Autor: Filip Červinka.

Pěší a cyklisté se v Praze těší z nové lávky! Nachází se v ulici Ke kříži v Uhříněvsi Foto: Nová lávka, která se nachází v ulici Ke kříži v Uhříněvsi (zdroj: Pražská drbna)..
zpět na články

inzerce

nahoru