Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pěší turistika se v Chebu dočká rozvoje! V roce 2023 chce město dokončit dvě lávky

Město Cheb se v roce 2023 chystá dokončit lávku přes vlakové nádraží. Tato lávka měla být dokončená letos, krach dodavatele vše posunul. Na dokončení čeká i lávka přes Ašskou ulici. Město ale čekají i další investice do mostních konstrukcí, a to jak oprav, tak možná i stavby nových mostů. To prozradil místostarosta Pavel Pagáč.

20:05 / 30. prosince 2022
Pěší turistika se v Chebu dočká rozvoje! V roce 2023 chce město dokončit dvě lávkyi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Karlovarský kraj.

"Stavby obou lávek probíhají podle plánovaných harmonogramů," uvedl místostarosta Chebu a dodal: „U lávky přes nádraží pokračuje postupné vysouvání částí lávky nad kolejištěm podle harmonogramu. Poslední segment by se měl vysouvat a tím propojit oba okraje budoucí lávky začátkem února příštího roku. Celkové dokončení by mělo být v září 2023.“

V předčasném užívání je nová lávka přes Ašskou ulici, kde byla položena konstrukce a dokončovací práce se dodělají na jaře. Půjde o terénní úpravy, ozelenění a konečný nátěr lávky. Cheb by také chtěl v příštích letech vyřešit problematický stav lávky do Hájů, která vede nad železniční tratí. Podle projektu by se stavba nové měla řešit zároveň s vybudováním tunelu pod lávkou. Podle Pagáče ale vzhledem k nákladům bude potřeba na stavbu získat dotaci.

Město by se v budoucnu mohlo dočkat i nového mostu u Ottova jezu. Ten by mohl odklonit dopravu od Karlových Varů směrem na Ašskou ulici, aniž by auta musela vjíždět do rušného centra města. Podle Pagáče by město chtělo v následujících letech začít alespoň s přípravou stavební dokumentace.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru