Otevřít menu
Doprava dnes
-

Plán alternativních pohonů GWM hlásí prudkou expanzi

Plnou parou vpřed! Plán alternativních pohonů společnosti GWM hlásí prudkou expanzi. Společnost GWM představila v roce 2021 cíl dosáhnout v příštích několika letech nulových emisí uhlíku. 

10:21 / 11. ledna 2022
Plán alternativních pohonů GWM hlásí prudkou expanzii

Foto: ČTK

Společnost uvedla na zahraniční trh řadu nových produktů s alternativním pohonem pro urychlení svého plánu alternativních paliv. Inspirována odvětvím vozidel s alternativním pohonem a jejich trhem se stala společnost GWM průkopníkem v návrzích hybridních elektrických aut, v první řadě svými modely HAVAL H6 HEV a HAVAL JOLION HEV uvedenými na trh v Thajsku. Tato dvě vozidla mohou díky technologii HEV udržovat trvale nízkou spotřebu paliva za různého stavu silnic. V případě dopravní zácpy může tento typ auta přímo přepnout z palivového motoru na elektromotor a ušetřit tak 35 – 50 % paliva.

Podle oficiální zprávy se HAVAL H6 HEV již pět měsíců v řadě umisťuje v Thajsku na prvních dvou příčkách v segmentu SUV třídy C. Současně s tím je i druhé vozidlo vysoce oceňováno uživateli pro své vynikající výkony.

S cílem vstoupit na vyspělý evropský automobilový trh uvedla společnost GWM na trh rovněž modely PHEV a BEV a své špičkové SUV WEY COFFEE 01 PHEV vystavila na veletrhu Internationale Automobil-Ausstellung 2021 v německém Mnichově. Tento model se vyznačuje vysokým výkonem a flexibilitou, díky níž dokáže rychle poskytovat kombinovaný výkon palivové a elektrické energie a zajistit tak bezpečnost uživatelů při předjíždění, zejména za jízdy vysokou rychlostí.

Vodíkový pohon a miliardové investice k další expanzi!


Společnost GWM vždy staví svůj vývoj v oblasti alternativních pohonů na základě technologických inovací. Nyní, po pěti letech přípravy, uvedla na trh svou platformu L.E.M.O.N. Do tohoto DHT systému vložila investici 20 miliard CNY. Systém nabízí kompatibilitu s HEV, PHEV a „PHEV+P4" i dalšími energetickými modely a přináší tak určitý stupeň technického komfortu pro celé odvětví. V oblasti výzkumu a vývoje nových pohonů zkoumala společnost GWM další cesty technického vývoje včetně HEV. Nově se společnost pustila do technologie vodíkového pohonu. V srpnu 2021 dokončila první světový projekt provozu 100 těžkých nákladních vozidel o váze 49 tun s vodíkovým pohonem.

Dle zprávy společnosti GWM o prodejích za rok 2021 činí prodej nových energetických modelů celkem 136.953 vozidel, což představuje 10,7 % celkových prodejů (1,28 milionu). V následujících čtyřech letech bude společnost pokračovat v expanzi svého plánu vozidel s alternativním pohonem a vynaloží další úsilí k naplnění strategického cíle dosažení 80 % celkového celosvětového prodeje vozidel s novými typy pohonu.

„V příštích pěti letech se chystá společnost GWM investovat až 100 miliard CNY do výzkumu a vývoje, zejména v oblastech alternativního pohonu a inteligentních technologií, aby tak udržela své postavení technologické špičky a urychlila realizaci cíle nulových emisí uhlíku,“ oznámil na strategické konferenci 2025 Strategy Global Launch Conference rotující prezident společnosti GWM Mu Feng.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru