Otevřít menu
Doprava dnes
-

Platforma HoppyGo nabízí možnost, jak kompenzovat jízdu autem

Carsharingová platforma HoppyGo zavedla novou funkci, díky níž mohou zákazníci přispět svou jízdou k ochraně životního prostředí. Peníze za půjčování aut s nově nabízenou službou totiž využije HoppyGo k nákupu a výsadbě stromů.

16:35 / 29. dubna 2023
Platforma HoppyGo nabízí možnost, jak kompenzovat jízdu autemi

Foto: Nová služba „Green travelling“ je pro uživatele již k dispozici. Zdroj: BRAINZ NARRATIVE

Green travelling

Carsharingová platforma HoppyGo přišla symbolicky na Den Země s novou funkcí, která umožňuje jejím uživatelům kompenzovat svoji uhlíkovou stopu. Doplňkovou službu najdou všichni registrovaní uživatelé HoppyGo při rezervaci vozu, a to jak v aplikaci, tak na webu pod názvem „Green travelling“. Každý řidič může tuto službu využít za částku 25 Kč/den. Zhruba za každé dva dny takové zápůjčky pak platforma nakoupí strom. HoppyGo spolupracuje s platformou Sázíme Česko, která pak zajistí vysazení stromů ve vhodných lokalitách po celé České republice. Tímto způsobem by mohlo být vysazeno několik tisíc stromů ročně.

„Jedním z důvodů, proč je HoppyGo na trhu, je přispívat svým modelem k udržitelnému rozvoji. Nejde jen o principy cirkulární ekonomiky, na kterých stavíme, ale v konečném důsledku i o celkovou šetrnost k životnímu prostředí. Snažíme se tedy neustále hledat další cesty, jak udělat naši službu ještě udržitelnější,“ sdělil Robin Švaříček, ředitel HoppyGo, platformy patřící do inovačního centra Škoda Auto DigiLab.

Jedno zapůjčení vozu trvá v průměru 4 až 5 dní a vyjde na několik tisíc korun. S ohledem na tento fakt si proto platforma slibuje, že uživatelé budou mít o podporu životního prostřední za zlomek celkové ceny zájem.

Škoda Auto také sází stromy

I samotná společnost Škoda Auto se podílí na obnově lesů a biodiverzity. Jako příklad uveďme projekt, kdy za každý vůz dodaný zákazníkovi v ČR vysadí Škoda Auto jeden strom. Od roku 2007 bylo takto vysazeno 1 244 080 stromů v téměř 200 lokalitách, což odpovídá více než 259 hektarům nových lesů.

Pár informací o HoppyGo

Platforma HoppyGo funguje na principu „Auta od lidí pro lidi“.  Jedná se o službu, jež bezpečně a jednoduše propojuje lidi, kteří mají auto, ale nepoužívají ho každý den, s těmi, co ho potřebují jen příležitostně. HoppyGo se tak snaží využít auta, která by jinak stála na parkovišti. Lidé si touto formou mohou půjčit nejrůznější typy vozidel pro všechny příležitosti – ať už je to stěhování, víkendový výlet nebo třeba rande. Platforma nabízí přes 2 a půl tisíce vozů různých kategorií a značek. Služba je výhodná i pro majitele půjčovaných vozů, protože ti si zase tímto způsobem zajistí menší vedlejší příjem.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: BRAINZ NARRATIVE, Škoda Auto DigiLab)

Platforma HoppyGo nabízí možnost, jak kompenzovat jízdu autem Foto: Platforma HoppyGo nabízí k vypůjčení přes 2 500 vozů různých značek a kategorií. Zdroj: BRAINZ NARRATIVE.
zpět na články

inzerce

nahoru