Otevřít menu
Doprava dnes
-

Platforma RAILVIS.com a vyhledavač RAILMARKET.com: ambiciózní projekt roste po celém světě

Mladý, ale již nyní velmi silný hráč na železničním trhu. Platforma RAILVIS.com, nabízející volné kapacity lokomotiv, vagónů a kontejnerů vznikla v covidové době, díky kvalitní práci však již nyní sklízí ovoce a rozšiřuje se napříč celou Evropou. Díky nové sesterské platformě, RAILMARKET.com, což je největší vyhledavač a databáze železničních firem a služeb, jde ještě dál, v plánu je ovládnout celosvětový železniční trh, má k tomu nakročeno velmi dobře. 

12:55 / 7. října 2021
Platforma RAILVIS.com a vyhledavač RAILMARKET.com: ambiciózní projekt roste po celém světě

Společnost RAILVIS.com je pro mnohé velkou neznámou. Byť jako mladý projekt, už si dokázal najít své příznivce a velmi rychle expanduje. Nyní se mu podařilo zasáhnout již celý evropský kontinent. A o co tedy jde? V čem je největší přínos platformy? „Největší přínos vidím v tom, že společnosti mohou mezi sebou mnohem efektivněji komunikovat, nabízet své volné kapacity, ať už to jsou vagóny, lokomotivy, kontejnery a sdílet tyto možnosti v jedné platformě, která je online, kde je geografický přehled o všech možnostech a každá firma najde to, co potřebuje. A je to v rámci celé železniční dopravy. Chceme pokrýt veškeré služby,“ nebojí se poodkrýt plány výkonný ředitel RAILVIS.com Ctirad Klimánek.

Společnost nyní láká své potencionální zákazníky na dvě platformy, které spolu velmi úzce souvisí.  RAILVIS.COM, který se věnuje spojení poptávky a nabídky v železničních kapacitách a službách a  RAILMARKET.COM, což je největší světová databáze a vyhledavač železničních firem, kde každá společnost má svůj vlastní přehledný profil, kde prezentuje svoje služby a kontakty a díky tomu je možné na všechny tyto služby poslat poptávku a klient takto osloví jedním dotazem, všechny dostupné možnosti.

Samotný Ctirad Klimánek zasáhl do projektu až po osmnácti měsících jeho běhu, přesto se ho na dálku účastnil od jeho startu. „Já jsem sledoval vývoj od samotného začátku, externě jsem to maximálně podporoval, protože se mi ta myšlenka vždy strašně líbila. Snil jsem o tom, že něco takového vznikne,“ svěřil se Klimánek. „Naskočil jsem do toho až letos v dubnu na sto procent. Viděl jsem, že tým, který se tomu věnuje, maká, má spoustu vizí a myšlenek. Já do toho mohu přinést praxi z oboru, spojili jsme se dohromady. Jsme hodně silný tým a budeme to do budoucna vyvíjet dál a dál,“ dodal.

Klimánek velmi dlouho působil v Německu, kde posbíral řadu zkušeností, jenž chce v české firmě přenést do efektivity práce. „V Německu vzniká spousta startupů, ideí, myšlenek, Němci jsou v tom mnohem progresivnější než my v Česku. To byla pro mě velká inspirace, chtěl jsem tím pomoct tomuto projektu, který propojuje celou Evropu. Vidím v tom velkou budoucnost a právě německý způsob myšlení je důležitý. Chceme propojovat společnosti od západu k východu, nebát se toho a oslovit všechny najednou,“ chválil německou mentalitu.

Obě platformy neutrpěly ani v covidové době, s nadsázkou se dá říct, že jí využily. „Já jsem přišel do společnosti letos až po první covidové vlně, ale vím, že kolegové naplno pracovali. Využili příležitost, ostatní firmy spaly a nevyužívaly potenciál, RAILVIS.COM makal na sto procent a dotáhl spoustu nových funkcionalit. Nezasáhl nás, pracovali jsme ještě intenzivněji a možná i proto jsme získali velkou výhodu oproti ostatním vznikajícím platformám. Byla to pro nás spíše výhoda,“ s úsměvem pronesl výkonný ředitel.

Cíle jsou jasné, již nyní RAILVIS.COM pokrývá celou Evropu, přibližně pět set společností, které mezi sebou komunikují. Potenciál je někde kolem dvou tisíc firem v rámci Evropy. Databáze má potenciál v deseti tisících společností. Ohledně dalšího směru mají ve firmě zcela jasno: „Chceme se rozrůst do celého světa, takže pokrýt nejen Evropu, ale i Euroasii, Afriku, jižní a severní Ameriku. Chceme být největší zdroj informací na železnici po stránce dat o společnostech, ale i dat o volných kapacitách, které jsou k dispozici.“

Zcela logicky se jim nejvíce pozdává expanze do východní Asie. „Vidíme, jak se dynamicky vyvíjí Čína a i oni vidí železnici jako budoucnost, takže prosadit se na čínském trhu pro nás bude určitě velká výzva. Prosadili jsme se v západní Evropě jako česká firma, takže věřím, že náš produkt je tak zajímavý, že osloví i další euroasijské státy. Chceme následovat trend a chceme, aby čínské společnosti prostřednictvím nás nabízely své kapacity a služby online,“ prozradil plány RAILVIS.com Ctirad Klimánek.

Na závěr zcela jasně nastínil, co je přáním všech lidí, kteří na této platformě spolupracují. „Chtěli bychom být centrum, kam chodí každý člověk, který něco komerčního dělá na železnici, poptává, nabízí služby, hledá informace a služby a byl to pro něj každodenní zdroj, ve kterém najde to, co potřebuje. Jedinečná platforma pro všechny, k tomu chceme směřovat a věřím, že se to povede,“ uzavřel výkonný ředitel RAILVIS.com Ctirad Klimánek.

Kompletní rozhovor s Ctiradem Klimánkem naleznete zde.

Autor: Mgr. Petr Dejnožka

zpět na články

inzerce

nahoru