Otevřít menu
Doprava dnes
-

Plynulejší a bezpečnější doprava v Trutnově. ŘSD otevřelo novou okružní křižovatku

V Trutnově na severovýchodě Čech byla v předstihu otevřena nová okružní křižovatka na silnici I/16. Objížďky vedené po Úpském nábřeží jsou tak pro řidiče již minulostí. Stavební práce, které trvaly v Trutnově od jara, byly ukončeny s více než měsíčním předstihem.

19:22 / 7. listopadu 2022
Plynulejší a bezpečnější doprava v Trutnově. ŘSD otevřelo novou okružní křižovatkui

Foto: Pohled do ulice Pražská. Zdroj: Lucie Sogelová

V ulici Pražská v Trutnově byla po sedmi měsících stavebních prací otevřena nová okružní křižovatka. Řidiči mohou na kruhovém objezdu využít tři větve. Ta čtvrtá, výjezd do ulice Žižkova, však stále zůstává uzavřena z důvodu dokončovacích prací. Průtah jedné z hlavních dopravních tepen Trutnova se nakonec podařilo zprovoznit o jeden a půl měsíce dříve, než bylo původně plánováno.

Stavba v intravilánu obce byla komplikována velkým množstvím přeložek inženýrských sítí. Z důvodu neúnosného podloží musela proběhnout i sanace aktivní zóny. Práce na okružní křižovatce byly prováděny ve třech etapách. V rámci přestavby křižovatky došlo i na úpravu okolních přechodů pro chodce. Opraven byl i teplovod v ulici Žižkova a bezvýkopově opravena kanalizace, včetně renovace kanalizačních šachet, které byly za hranicí životnosti.

Úplné dokončení stavebních prací se předpokládá koncem tohoto listopadu.

Celková cena stavby vyšla na 33,8 milionu Kč včetně DPH.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: ŘSD ČR)

Plynulejší a bezpečnější doprava v Trutnově. ŘSD otevřelo novou okružní křižovatku Foto: Nový kruhový objezd v Trutnově. Zdroj: Lucie Sogelová. Plynulejší a bezpečnější doprava v Trutnově. ŘSD otevřelo novou okružní křižovatku Foto: Nový kruhový objezd v Trutnově. Zdroj: Lucie Sogelová. Plynulejší a bezpečnější doprava v Trutnově. ŘSD otevřelo novou okružní křižovatku Foto: Nový kruhový objezd v Trutnově. Zdroj: Lucie Sogelová. Plynulejší a bezpečnější doprava v Trutnově. ŘSD otevřelo novou okružní křižovatku Foto: Nový kruhový objezd v Trutnově. Zdroj: Lucie Sogelová.
zpět na články

inzerce

nahoru